ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΣΕ ΣΩΜΑ 21/11/2018

αναρτήθηκε στις 21/11/2018

Ηράκλειο, 21/11/2018

                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΣΕ ΣΩΜΑ»

Μετά την επικύρωση των αρχαιρεσιών του Ι.Σ.Η. της 21ης & 22ας Οκτωβρίου 2018 με την υπ΄αριθμ. Πρωτ.15918/13-11-2018 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κατά την 1η συνεδρίασή του στις 20/11/2018 συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

 

 

 

O Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χάρης Βαβουρανάκης                                                      Κων/νος Χλαπουτάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΗ 08/11/2018

αναρτήθηκε στις 08/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΗ

Με αφορμή τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που τη στήριξαν με τη ψήφο τους αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά της παράταξη μας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, όπου και αν εργάζονται αυτοί, καθώς και την ανάγκη συστράτευσης των γιατρών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής που θα βασίζεται στην ικανοποιήση των δικών μας αναγκών και όχι στην αύξηση των κερδών των πανίσχυρων εταιριών.

Έτσι σημαντικά ενισχυμένη βγήκε η ΔΗΠΑΚ στις αρχαιρεσίες για το ΔΣ, καταγράφοντας υπερδιπλασιασμό σε ποσοστό και σε αριθμό ψήφων. Συγκεκριμένα πήρε 88 ψήφους (10,02%) και 1 έδρα, από 38 ψήφους (3,6%) και 1 έδρα το 2014. Στις εκλογές για αντιπροσώπους για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) η ΔΗΠΑΚ πήρε 7,3% και 1 αντιπρόσωπο (από 6,1% και 1 αντιπρόσωπο το 2014) ενώ εξέλεξε και ένα μέλος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η παράταξη «Ανατροπή-Ενωτική Κίνηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο» (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ. του ΙΣΗ, ενώ στις εκλογές για αντιπροσώπους του ΠΙΣ σημείωσε σημαντική πτώση σε αριθμό και ποσοστό ψήφων (272 ψήφοι με 26,3% το 2014, 108 ψήφοι με 12,5% το 2018) και κατά τη γνώμη μας και αυτό το ποσοστό δείχνει την αποδοκιμασία των συναδέλφων στη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και τα αντιλαϊκά της μέτρα.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σημειώσουμε ότι η σύνθεση του αναμφισβήτητου νικητή των εκλογών, της παράταξης δηλαδή Δύναμη Υγείας η οποία ήταν και η μόνη που κατέβηκε στις εκλογές για το Δ.Σ. εκτός από τη ΔΗΠΑΚ, αποδείκνυε με περίτρανο τρόπο ότι ο ισχυρισμός μας πως πολιτική σημασία δεν έχει η «ταμπέλα» του κάθε υποψηφίου, αλλά ο τρόπος που αυτοί αντιμετωπίζουν την υγεία-πρόνοια, δηλαδή αν την αντιμετωπίζουν σαν αγαθό προσβάσιμο σε όλους ή σαν εμπόρευμα, είναι απόλυτα σωστός. Έτσι δεν ήταν καθόλου παράξενο που στο ίδιο ψηφοδέλτιο συναντήθηκαν συνάδελφοι που σε προηγόυμενες ή διαφορετικές εκλογές είχαν κατέβει σε διαφορετικά ψηφοδέλτια υποστηριζόμενα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,κ.τ.λ δείχνοντας έτσι την ουσιαστική σύμπλευσή τους στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, είτε στήριξαν τη ΔΗΠΑΚ είτε όχι, να συμμετέχουν στους αγώνες μας, σε συμμαχία με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενάντια στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως κόστος από το οποίο το κράτος πρέπει να απαλλαγεί. Να μην διοχετεύουν τη δυσαρέσκειά τους σε εναλλακτικές μορφές διαχείρισης που εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο με την κυβερνητική πολιτική, την ενίσχυση δηλαδή της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Η ΔΗΠΑΚ θα συνεχίσει να παλεύει για την οργάνωση του αγώνα των γιατρών ενάντια στα οξυμμένα προβλήματα των ίδιων και των ασθενών, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενάντια στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενάντια στις περικοπές μισθών και συντάξεων, ενάντια στη φοροληστεία των αυτοαπασχολουμένων. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας–πρόνοιας για όλους που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Ι.Σ.Η. 21& 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 25/10/2018

αναρτήθηκε στις 25/10/2018

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Ι.Σ.Η. 21& 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018


ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ: 1.535 μέλη

 

Εψήφισαν 933
Εξ αυτών 878 έγκυρα, 28 άκυρα, 27 λευκά ψηφοδέλτια.

 

Πατήστε ΕΔΩ για τα αναλυτικά αποτελέσματα της διαδικασίας

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 19/10/2018

αναρτήθηκε στις 19/10/2018

ΣΤΙΣ 21/22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

 

 1. ΑΡΚΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (Αναισθησιολογος,ΠαΓΝΗ)
 2. ΒΑΡΔΑΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ (Γαστρεντερολόγος, ΒΓΝΗ)
 3. ΒΟΥΤΟΥΦΙΑΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Παιδίατρος, Κ.Υ.ΒΙΑΝΝΟΥ)
 4. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (Αναισθησιολογος, ΠαΓΝΗ)
 5. ΚΑΦΕΤΖΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Αγγειοχειρουργός,ΠαΓΝΗ)
 6. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (Ακτινολόγος, ΒΓΝΗ)
 7. ΚΟΥΓΙΕΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Νευροχειρ/γός ΠΑΓΝΗ)
 8. ΜΑΚΡΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ (Γεν. Ιατρός, ΠΙ Επισκοπής/ΚΥ Καστελλίου)
 9. ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(Πνευμονολόγος, ΒΓΝΗ)
 10. ΜΠΑΛΗ ΕΥΤΕΡΠΗ (ΨυχίατροςΕλευθ. Επαγγελματίας,)
 11. ΜΠΙΤΖΑΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Παιδοψυχίατρος, ΒΠΓΝΗ)
 12. ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (Γυναικολόγος,Ελευθ. Επαγγελματίας)
 13. ΞΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Γενικός Χειρουργός, Ελευθ. Επαγγελματίας)
 14. ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΠΟΠΗ (Πνευμον/γος ΠΕΔΥ Αλικαρνασσού)
 15. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Γεν. Ιατρός, ΠΕΔΥ Αλικαρνασσού)
 16. ΦΑΧΟΥΡΙΔΗ ΑΝΘΗ (Ειδ. Ακτιν/γίας , ΒΓΝΗ)
 17. ΦΕΡΔΟΥΤΣΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Πνευμονολόγος, ΒΓΝΗ)
 18. ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Αναισθησιολόγος, ΠαΓΝΗ)
 19. ΧΡΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Ειδ. Αγγειο/κηςΠαΓΝΗ)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ 21ης & 22ας ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 19/10/2018

αναρτήθηκε στις 19/10/2018

Ηράκλειο, 19/10/2018

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΗΣ 21ης & 22ας ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 

Συνάδελφοι,                                                                                                                                                                            

 

Θα θέλαμε να  σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες που προβλέπονται κατά τις ημέρες των εκλογών προκειμένου να έχετε πλήρη γνώση κατά την προσέλευσή σας.

Οι εκλογές ως γνωστό θα πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 & ΔΕΥΤΕΡΑ  22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 και ώρες 8:00-19:00 στα γραφεία του Συλλόγου, (Κριτοβουλίδου 19), σε ένα (1) εκλογικό τμήμα, για την ανάδειξη:

Δεκατριών μελών (13) του  Διοικητικού Συμβουλίου, (άρθρο 304, παρ. 1),

Προέδρου, Αντιπροέδρου, και έξι (6) τακτικών μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου. (άρθρο 324)

Δεκαπέντε (15) εκπροσώπων του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. (άρθρο 276)

Τριμελούς (3) Εξελεγκτικής Επιτροπής (άρθρο 314)

 

Κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ο γιατρός που έχει δικαίωμα ψήφου, προσερχόμενος στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, παραλαμβάνει από αυτήν τέσσερις φακέλους σφραγισμένους με τη σφραγίδα του Συλλόγου:

Ένα για το Διοικητικό Συμβούλιο χρώματος λευκού με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

Ένα για τους εκπροσώπους στον Π.Ι.Σ. χρώματος μπλε με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

Ένα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο χρώματος ροζ με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

Ένα για την Εξελεγκτική Επιτροπή χρώματος πράσινου με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

 

Η υπέρ των υποψηφίων προτίμηση εκφράζεται με σταυρό που τίθεται δίπλα στο όνομα του υποψηφίου. Μπορεί να προτιμήσει κατ΄ ανώτατο όριο τόσους υποψηφίους και να θέσει τόσους σταυρούς όσος και ο αριθμός των εκλεγόμενων μελών στο καθένα από τα παραπάνω όργανα. Αναλυτικά:

 • Για το Διοικητικό Συμβούλιο από 0 έως και 13 σταυρούς. 
  (Σημ.: Ο επικεφαλής του συνδυασμού χρειάζεται σταυρό.)
 • Για τους εκπροσώπους στον ΠΙΣ από 0 έως και 15 σταυρούς προτίμησης.
 • Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο από 0 έως και 6 σταυρούς για τα τακτικά μέλη και από 0 έως και 6 σταυρούς για τα αναπληρωματικά μέλη.                                                                                                   
  (Σημ: ο υποψήφιος Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης, θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού που ανήκουν. )
 • Για την Εξελεγκτική Επιτροπή από 0 έως και 3 σταυρούς.

 

Περισσότεροι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη και το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Αν δεν τεθούν σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Τα ψηφοδέλτια εγκλείονται στου φακέλους, τους οποίους τοποθετεί εντός της αντίστοιχης κάλπης.

 

Ενημερώνουμε επίσης ότι κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας δεν επιτρέπεται στην αίθουσα ψηφοφορίας η παραμονή άλλων προσώπων εκτός από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων των συνδυασμών και αυτών που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις εντολές της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΡΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ                                                       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΧΙΑΔΑΚΗΣ

ΔΗΠΑΚ 19/10/2018

αναρτήθηκε στις 19/10/2018

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δίνουμε δυναμικό παρόν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου
Ψηφίζουμε ΔΗΠΑΚ

 

Σχετικό αρχείο PDF

ΔΥΝΑΜΗ ΥΓΕΙΑΣ 19/10/2018

αναρτήθηκε στις 19/10/2018

 

Συνάδελφε,

 σε  λίγες  ώρες  κλείνει  η  προεκλογική  περίοδος, για  την  ανάδειξη  της  νέας διοίκησης  του  Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Ως Δύναμη  Υγείας, διανύσαμε  μια  τετραετία, με δυναμισμό, νέες ιδέες και αποφασιστικότητα, με πίστη  και αξίες. Με σχέδιο, όραμα και προγραμματισμό καταθέσαμε τις προτάσεις  μας, διαμορφώσαμε πλαίσια  συζητήσεων και άμεσες λύσεις. Παρόντες στον  στίβο των  προβλημάτων μας,  των  παραγωγικών συζητήσεων,  των κρατικο-επιβληθέντων  απογοητεύσεων, των παραγωγικών σχεδιασμών. 

 Συνεχίζουμε στην  ίδια κατεύθυνση, της υπευθυνότας, της κοινής λογικής, της σύνθεσης και της  συνεργασίας, των δημιουργικών προτάσεων  για το καλύτερο αύριο  των γιατρών. Στη αδιαφορία, στην απαξίωση στον ωχαδερφισμό απάντηση είναι η συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι δύναμη.

Στις εκλογές της 21ης και 22ας Οκτωβρίου 2018, εσύ έχεις την ΔΥΝΑΜΗ.

Η δύναμη ΣΟΥ... δύναμη ΜΑΣ... ΔΥΝΑΜΗ ΥΓΕΙΑΣ...!

 

Με εκτίμηση

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Υποψήφιος πρόεδρος Δ.Σ.
Δύναμη Υγείας

 

 

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

 1. Αθουσάκης Ευάγγελος, Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 2. Ασπετάκη Ελένη, Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 3. Αστυρακάκη Ελισάβετ, Αναισθησιολόγος ΠΑΓΝΗ
 4. Βαβουρανάκης Χάρης, Ορθοπαιδικός Ελ.Επαγγελματίας
 5. Βολιτάκης Νικόλαος, Bιοπαθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 6. Γαλανάκης Νικόλαος, Ειδικευομένος Ακτινολογίας ΠΑΓΝΗ
 7. Γιγουρτσή Χριστίνα, Αναισθησιολόγος Ελ Επαγγελματίας
 8. Ιωάννου Χρήστος, Αγγειοχειρουργός Αν. Καθηγητής Π.Κ.
 9. Καλογριδάκης Εμμανουήλ, Γενικός Ιατρός Κ.Υ.Μοιρών
 10.  Κουφός Σταμάτιος, Βιοπαθολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 11.  Λαθουράκης Νικόλαος, Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 12.  Λιοπυράκης Κωσταντίνος, Ειδικευόμενος Παθολογίας ΠΑΓΝΗ
 13.  Μικελάκης Γεώργιος, Γυναικολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 14.  Μπασιούρη Ανδρεαδάκη Χριστίνα, Παιδίατρος Ελ.Επαγγελματίας
 15.  Μπάτσης Δημήτριος, Γεν. Ιατρός Ελ. Επαγγελματίας
 16.  Μπουφίδης Σπύρος, Αναισθησιολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 17.  Ξυδάκης Δημήτριος, Νεφρολόγος ΒΓΝΗ
 18.  Παπαδόπουλος Γεώργιος, Γενικός Ιατρός Π.Ι.Ασημίου
 19.  Παπαδάκης Εμμανουήλ, Καρδιολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 20.  Παπανικολάου Νικόλαος, Παθολόγος ΒΓΝΗ
 21.  Πατεράκης Εμμανουήλ, Γενικός Ιατρός Ελ. Επαγγελματίας
 22.  Ποντικάκη Άρτεμις, Γυναικολόγος ΠΑΓΝΗ
 23.  Πρινιανάκης Γεώργιος, Εντατικολόγος ΠΑΓΝΗ
 24.  Τζουλάκης Σταύρος, Ουρολόγος ΒΓΝΗ
 25.  Χλαπουτάκης Κωνσταντίνος, Ακτινολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 26.  Ψυχαράκης Στυλιανός,  Γεν. Ιατρός ΠΑΓΝΗ

 

Υποψήφιοι για τον Π.Ι.Σ.

 1.  Αλεγκάκης Δημήτριος, Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 2.  Βαβουρανάκης Ιωάννης, Καρδιολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 3.  Βολιτάκης Νικόλαος, Bιοπαθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 4.  Δερμιτζάκης Εμμανουήλ,Αναισθησιολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 5.  Επιτροπάκης Γεώργιος, Δερματολόγος Ελ Επαγγελματίας
 6.  Ιεραπετρίτης Ιωάννης, Ενδοκρινολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 7.  Καλογεράκη Αλεξάνδρα, Κυτταρολόγος Καθηγήτρια Παν. Κρήτης
 8.  Καραγιαννακίδης Ευστράτιος, Ακτινολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 9.  Κουβίδης Γεώργιος, Ορθοπαιδικός ΠΑΓΝΗ
 10.  Κουναλάκης Δημήτριος, Γεν. Ιατρός Ελ. Επαγγελματίας
 11.  Κτενιαδάκης Στυλιανός, Χειρουργός ΒΓΝΗ
 12.  Κτιστάκης Γεώργιος, Γεν.Ιατρός Κ.Υ. Μοιρών
 13.  Κώστας Θεόδωρος, Αγγειοχειρουργός Ελ. Επαγγελματίας
 14.  Λαθουράκης Νικόλαος, Παθολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 15.  Λουλάκης Εμμανουήλ, Ουρολόγος Ελ. Επαγγεματίας
 16.  Λυδακης Χαράλαμπος, Παθολόγος ΒΓΝΗ
 17.  Λυρώνης Γεώργιος, Γυναικολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 18.  Μιχαηλίδη Ελένη (Ένη), Παιδίατρος ΠΓΝΗ
 19.  Μπούλος Νικόλαος, ΩΡΛ Ελ.Επαγγελματίας
 20.  Μπουρίκας Λεωνίδας, Γαστρεντερολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 21.  Μωραϊτης Βασίλειος, Νευροχειρουργός ΒΓΝΗ
 22.  Ξυδάκης Δημήτριος, Νεφρολόγος ΒΓΝΗ
 23.  Πατεράκης Εμμανουήλ, Γενικός Ιατρός Ελ. Επαγγελματίας
 24.  Πατρικαλάκης Αθανάσιος, Νευρολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 25.  Πετράκης Δημήτριος, Παιδοχειρουργός Ελ Επαγγελματίας
 26.  Ροκαδάκης Γρηγόριος, Οφθαλμίατρος Ελ. Επαγγελματίας
 27.  Σταυρουλάκη Μαρίνα, Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 28.  Στειακάκης Ζαχαρίας, Παιδίατρος Ελ. Επαγγελατίας
 29. Τράπαλης Χαράλαμπος, Γεν. Ιατρός Ελ. Επαγγελματίας
 30.  Ψαθάκης Κωνσταντίνος, Ακτινολόγος Ελ.Επαγγελματίας

 

Υποψήφιοι για τον Πειθαρχικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοχιαδάκης Γεώργιος, Καρδιολόγος Καθηγητής Παν. Κρήτης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φραγκουλάκης Δημήτριος, Πνευμονολόγος Ελ.  Επαγγελματίας

                                                    

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Καλογεράκη Αλεξάνδρα, Κυτταρολόγος Καθηγήτρια Παν. Κρήτης
 2. Καρακώστας Ευθύμιος,  ΩΡΛ ΒΓΝΗ
 3. Καραμπέτσος Δημήτριος, Νευροχειρουργός ΠΑΓΝΗ 
 4. Κοτσανάκης Κωσνταντίνος, Γυναικολόγος Ελ.Επαγγελματίας
 5. Παπαϊωαννου Κωνσταντίνος, Οφθαλμίατρος Ελ.Επαγγελματίας
 6. Πατριανάκος Αλέξανδρος, Καρδιολόγος ΠΑΓΝΗ
 7. Χαμαλάκης Κωνσταντίνος, Ακτινολόγος Ελ. Επαγγελματίας

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Δελημπαλταδάκης Γεώργιος, Χειρουργός  ΒΓΝΗ
 2. Καρνιαδάκης Στυλιανός, Αγγειοχειρουργός Ελ. Επαγγελματίας
 3. Λασηθιωτάκης Ιωάννης, Ρευματολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 4. Μπαθιανάκη Μαρία, Γεν. Ιατρός Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου
 5. Παπουτσάκης Αντώνιος, Ουρολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 6. Σερβισαριανός Νικόλαος, Χειρουργός Ελ.Επαγγελματίας   
 7. Xαιρέτης Ιωάννης, Ουρολόγος ΠΑΓΝΗ

 

Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή

 1. Δετοράκης Ευστάθιος Ακτινολογος Ελ. Επαγγελματίας
 2. Κρασανάκη Αντιγόνη Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 3. Μεραμβελιωτάκης Νικόλαος, Παθολόγος Ελ. Επαγγελματίας
 4. Ματθαίου Νικόλαος Ειδικαυόμενος Ακτινολογίας ΠΑΓΝΗ
 5. Ντάουκερ Γεώργιος Γεν. Ιατρός, ΠΑΓΝΗ
 6. Ψυχαράκης Χρήστος Ειδικευόμενος Γυνακολογίας ΒΓΝΗ

      

Ένωσε την ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ... ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ...!

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 16/10/2018

αναρτήθηκε στις 16/10/2018
21-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δελτίο Τύπου

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή τις προσεχείς αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΙΣΗ) θα θέλαμε να κάνουμε σαφή τη θέση μας.

 

Γιατί δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για το Δ.Σ.

Παρά την δυναμική εκλογική μας παρουσία στις προηγούμενες εκλογές αλλά και την συνεπή παρουσία μας καθόλη την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την μέχρι τώρα πρακτική της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δ.Σ.

Σε μια χρονική περίοδο, που στο χώρο της υγείας επιχειρούνται πολύ σημαντικές αλλαγές, όπως η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, η προσπάθεια καθιέρωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε αστικό περιβάλλον, οι αλλαγές στην εκπαίδευση των ειδικευομένων, οι αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης του μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία καθώς επίσης και οι αποκαλύψεις για τεράστια σκάνδαλα που αμαυρώνουν το επάγγελμά μας (ΚΕΛΠΝΟ, NOVARTIS), η σημερινή ηγεσία του ΙΣΗ διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στην αφωνία ή σε ανούσιες αντιπολιτευτικές κραυγές.

Ανεξάρτητα από το αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΙΣΗ συμφωνεί ή διαφωνεί με τα παραπάνω, θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να έχει θέσεις και προτάσεις και να αποτελεί πρωτοπορία σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία στην χώρα μας και την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των γιατρών τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό περιβάλλον, προς όφελος αρχικά των πολιτών και δευτερευόντως των γιατρών.  Αντ’ αυτών, η σημερινή ηγεσία έχει μετατρέψει τον σύλλογο:

 

 • σε συνδικαλιστικό όργανο ορισμένων ιδιωτών και σε γραφείο οργάνωσης κοινωνικών – «κοσμικών» εκδηλώσεων καθώς και
 • σε όχημα εξυπηρέτησης  μικροπολιτικών φιλοδοξιών που αποτελεί και τον  κύριο  λόγο που έχει απαξιωθεί στα μάτια ενός μεγάλου  αριθμού συναδέλφων μας αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

 

Εμείς, τα μέλη της  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε μια διαφορετική και πιο θεσμική λειτουργία του ΙΣΗ. Ο καιρός, που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αναλάμβαναν ανεξέλεγκτα την προάσπιση των συμφερόντων ενός κλάδου ή και της κοινωνίας ολόκληρης έχει μάλλον περάσει ανεπιστρεπτί.

Επιπροσθέτως και με δεδομένο πως δεν υπηρετούμε κανένα κομματικό καθήκον, δεν θεωρούμε ότι έχουμε να προσφέρουμε κάτι στο  Δ.Σ. του συλλόγου την δεδομένη χρονική συγκυρία.

 

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Η απόφασή μας για συμμετοχή στις εκλογές του ΠΙΣ απορρέει από την επιθυμία μας να συνδράμουμε, σε συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του ιατρικού κόσμου, σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για όλες τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν αυτό το διάστημα στο χώρο της υγείας ώστε να αποκτήσουν θετικό πρόσημο και για την κοινωνία και για τον κλάδο. Επιπρόσθετα, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποτροπή της άλωσης του ΠΙΣ από γνωστές ιατρικές τηλεπερσόνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που, από τα χρυσοποίκιλτα σαλόνια τους, αρέσκονται σε ακροδεξιές ακροβασίες οι οποίες δεν τιμούν και δεν  ενισχύουν το κύρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

 

Τι σκεφτόμαστε για το μέλλον                 

Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή για θεσμικές παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια και θα αναζητήσουμε νέους τρόπους οργάνωσης της δράσης μας, με όραμα και μορφή τέτοια, που θα καταφέρουν να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να συσπειρώσουν όλον εκείνο τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος πιστεύει ότι ο ιατρικός σύλλογος είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό  συνδικαλιστικό – γραφειοκρατικό φορέα και μάλιστα παλιάς κοπής.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15/10/2018

αναρτήθηκε στις 15/10/2018

Ηράκλειο,  15/10/2018

                                                                                                                         

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Συνάδελφε,                                                                                                                                                                                         

   την τετραετία που πέρασε  εργαστήκαμε με ενθουσιασμό, τόλμη και αποφασιστικότητα έχοντας μοναδικό σκοπό τη λύση των συσσωρευμένων προβλημάτων μας,  και στόχο ένα Σύλλογο φιλικό και ανταποδοτικό προς τα μέλη του.

   Παρόντες στην καθημερινότητα των ιατρών, με ερμηνείες, επεξηγήσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις,  προσπαθήσαμε και δώσαμε λύσεις  παρακολουθώντας νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους και διατάξεις που ξαφνικά χωρίς καμία ενημέρωση ή διάλογο, έκαναν την εμφάνισή τους. Μειώσαμε την ετήσια συνδρομή. Ενεργοποιήσαμε τον λογαριασμό αλληλεγγύης του Συλλόγου. Καθιερώσαμε την νομική συμβουλή προς τα μέλη μας. Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα και την ηλεκτρονική παρουσία μας με εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Καθιερώσαμε την βράβευση του πρώτου αποφοίτου της Ιατρικής Σχολής για κάθε περίοδο. Διοργανώσαμε  επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης για τους υπαλλήλους των ιατρείων. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων και της γνωριμίας μας.                                                                                                                         

   Συμμετείχαμε με αντιπροσώπους μας σε επιτροπές της Περιφέρειας και των Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΣΔΑΚ και τον Δήμο Ηρακλείου για την συστηματική αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων.                    

   Συμμετείχαμε ενεργά στις συνόδους προέδρων και στις συνελεύσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Θέσαμε εμφατικά και τεκμηριωμένα  τις προτάσεις μας με στόχο να  προηγηθούμε των εξελίξεων ως αντίβαρο στην διαχρονική αδράνεια της πολιτείας στα προβλήματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες υγείας.                                                 

   Καταθέσαμε προτάσεις επικεντρωμένοι στην λύση κι όχι στο πρόβλημα. Είμαστε περήφανοι που η πρόταση μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υιοθετήθηκε αρχικά από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης και στην συνέχεια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.     

   Επιδιώξαμε και πετύχαμε να  συναντήσουμε  την   πολιτική   ηγεσία υπουργείων και οργανισμών για να εκθέσουμε τα προβλήματα και να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας. Για μας αξιόπιστη κριτική σημαίνει πάντα κατάθεση προτάσεων.  Για πρώτη φορά  επισκέφθηκαν τον Σύλλογο  ο υφυπουργός Εργασίας Κοιν. Ασφαλίσεων & Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Τάσος Πετρόπουλος κι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης, ενώ επισκεφθήκαμε στα υπουργεία τους σε προγραμματισμένες συναντήσεις τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και την υπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφαλίσεων & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου.

   Διεκδικήσαμε με  κάθε ένδικο μέσο  την προάσπιση της επαγγελματική μας αξιοπρέπειας.  Καταθέσαμε προσφυγές  στο ΣτΕ τόσο για  την ακύρωση  του  ασφαλιστικού  νομοσχέδιου Κατρούγκαλου  και κάθε άλλης σχετικής προγενέστερης ή μεταγενέστερης διοικητικής πράξης αυτού όσο και για την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία επιβάλλονται παράβολα υπέρ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη χορήγηση βεβαιώσεων και τίτλων ειδικότητας ιατρών.  Αποστείλαμε  εξώδικους διαμαρτυρίες στον ΕΟΠΥΥ, αφενός   για την ισοτιμία των ιατρικών πιστοποιητικών, αφετέρου για την μη παραγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού προς τα  μέλη μας.

   Δημιουργήσαμε συνθήκες εξωστρέφειας, εστίες μάθησης ενημέρωσης  και κοινωνικής προσφοράς με σειρά εκδηλώσεων, ομιλιών και πολιτιστικών δρώμενων με μοναδικό στόχο την διαρκή παρουσία  μας στην κοινωνία ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.   

   Οι   αποφάσεις,   οι   προτάσεις   οι   δράσεις   του   Δ..Σ.   του   Συλλόγου   μας,   ήταν     πάντα   αποτέλεσμα συνεργασίας  και σύνθεσης. Πιστεύουμε   πως   η   προάσπιση   της   υγείας   ως   κοινωνικό   αγαθό   αλλά   και   η   διαφύλαξη   της επαγγελματική μας   αξιοπρέπειας   απαιτεί   κοινή   λογική,   υπευθυνότητα,   ετοιμότητα,   συνεργασία ,σύνθεση και συνεχή προσπάθεια.

 

Για τους κατ’ έτος απολογισμούς, πατήστε εδώ.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΧΑΡΗΣ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΧΙΑΔΑΚΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 31/08/2018

αναρτήθηκε στις 31/08/2018

   Ηράκλειο , 31/8/2018

                                                               Αριθμ. Πρωτ : 1378

Προς:

Μέλη Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΕΚΛΟΓΩΝ  ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ Α’ , 5/17.1.2018) και το με αριθμ. πρωτ. 501/1.3.2018 έγγραφο του Π.Ι.Σ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ

 

τα Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε Αρχαιρεσίες στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Κριτοβουλίδου 19, για την εκλογή:

 

 1. Δεκατριών (13)  Μελών  του Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. Προέδρου και Αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου, έξι (6) Τακτικών Μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι (6) Αναπληρωματικών Μελών.
 3. Τριών (3) Ελεγκτών Μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 4. Δεκαπέντε  (15) Εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 

Η ψηφοφορία σύμφωνα με το Ν. 4512/2018 θα γίνει σε δύο συνεχείς ημέρες την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018και από ώρα 8:00 π.μ. έως τη δύση του ήλιου.

 

Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου 2018

ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.

 

 

Η ανακήρυξη των υποψηφίων ενεργείται κατόπιν αιτήσεως των συνδυασμών ή των μεμονωμένων υποψηφίων υποβαλλόμενης στον Πρόεδρο του Ι.Σ.Η. τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες πριν την ημέρα της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Εντός τριών (3) ημερών από την εκπνοή της προθεσμίας αυτής, το Δ.Σ του Ι.Σ.Η. ανακηρύσσει με έγγραφη ανακοίνωση τους συνδυασμούς και τους μεμονωμένους υποψηφίους, για τους οποίους υπεβλήθησαν οι σχετικές αιτήσεις, δηλαδή στις 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Η αίτηση είναι απαράδεκτη αν δεν συνοδεύεται  από βεβαίωση του Ι.Σ.Η. σχετικά με την εγγραφή σε αυτόν και την οικονομική τακτοποίηση όλων των υποψηφίων των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων (Αρ. 305 παρ 2 & 3).

Υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και  υποψήφιο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Αρ. 305 παρ.1).

Επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να είναι υποψήφιο μέλος Διοικητικού ή Πειθαρχικού Συμβουλίου και υποψήφιος εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ.

 

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

 • Δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα όργανα του Ι.Σ.Η. έχουν τα μέλη που έχουν ανανεώσει το ετήσιο δελτίο ταυτότητος , είναι οικονομικώς τακτοποιημένα τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες και δεν έχουν τιμωρηθεί τελεσίδικα με την ποινή της προσωρινής παύσης άσκησης του επαγγέλματος (Αρ. 304 παρ. 2α). 
 • Ο Πρόεδρος , ο Αντιπρόεδρος καθώς και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου,  εκλέγονται μεταξύ των ιατρών της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου που ασκούν το επάγγελμα. Απαιτείται να έχουν ασκήσει το επάγγελμα για είκοσι (20) τουλάχιστον έτη, στον ίδιο ή σε άλλο ιατρικό σύλλογο (Αρ. 324 παρ. 2).·   
 • Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πρέπει να έχουν διατελέσει μέλη σε Ιατρικό Σύλλογο για έναν (1) τουλάχιστον χρόνο πριν την υποβολή της υποψηφιότητάς τους και να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στον Ι.Σ.Η. (Αρ. 279 παρ.2)

 

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι ιατροί θα είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο που δεν διατελούν σε προσωρινή παύση και θα έχουν ανανεώσει το ετήσιο δελτίο ταυτότητας 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία των αρχαιρεσιών και εφόσον είναι οικονομικώς τακτοποιημένοι στον Ι.Σ.Η. οκτώ (8) ημερολογιακές ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες, μέχρι δηλαδή το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 (Αρ. 304 παρ 2α).

 

Αλλοδαποί που δικαιούνται, κατά τις κείμενες διατάξεις, να ασκούν την ιατρική στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και εθνικότητας, και έχουν εγγραφεί ως μέλη του Ι.Σ.Η., έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

   Η εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στον Π.Ι.Σ. γίνεται με μυστική ψηφοφορία με χωριστά για κάθε όργανο ψηφοδέλτια και φακέλους με το ίδιο χρώμα κατά περίπτωση, με το σύστημα της απλής αναλογικής (Αρ. 306 παρ. 4).         

    Η υπέρ των υποψηφίων προτίμηση εκφράζεται με σταυρό που τίθεται δίπλα στο όνομα του υποψηφίου για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή, το Πειθαρχικό Συμβούλιο και ως εκπροσώπου στον Π.Ι.Σ. Ο κάθε εκλογέας μπορεί να προτιμήσει κατ` ανώτατο όριο τόσους υποψηφίους και να θέσει τόσους σταυρούς όσος και ο αριθμός των εκλεγόμενων μελών στο καθένα από τα παραπάνω όργανα. Περισσότεροι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη και το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Αν δεν τεθούν σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού ή του μεμονωμένου υποψηφίου. Οι υποψήφιοι Πρόεδροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης και θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού που ανήκουν. Εάν λάβουν σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο για το λόγο αυτό. Ακολούθως , τα ψηφοδέλτια εγκλείονται στους οικείους φακέλους, οι οποίοι ρίχνονται στις προς τούτο τοποθετημένες ψηφοδόχους ιδιοχείρως από τον εκλογέα. Πριν αποχωρήσει ο εκλογέας, υπογράφει ως ψηφίσας στον εκλογικό κατάλογο και διαγράφεται από την Εφορευτική Επιτροπή (Αρ. 306 παρ. 6).     

   Κατά το χρόνο της ψηφοφορίας απαγορεύεται στην αίθουσα ψηφοφορίας η παραμονή άλλων προσώπων εκτός από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων των συνδυασμών ή των μεμονωμένων υποψηφίων και αυτών που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις εντολές της Εφορευτικής Επιτροπής (Αρ. 306 παρ. 7).     

     Η ψηφοφορία λήγει με την δύση του ηλίου, εκτός αν η Εφορευτική Επιτροπή αποφασίσει διαφορετικά, λόγω του ότι έχουν ψηφίσει όλοι οι εγγεγραμμένοι. Παράταση της ψηφοφορίας πέρα από τη λήξης της μπορεί να υπάρξει με προηγούμενη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής ειδικά αιτιολογημένη (Αρ. 306 παρ. 8).   

     Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου ιατροί, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή ταυτότητα του Συλλόγου ή κάθε άλλο έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. διαβατήριο , δίπλωμα οδήγησης) για να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής

 


 

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

   Για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών αρμόδια είναι τριμελής Εφορευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της οικείας Περιφέρειας, με το νόμιμο αναπληρωτή του, ως πρόεδρο και δύο (2) μέλη, μη υποψηφίους, τα οποία ορίζονται με ισάριθμα αναπληρωματικά. (Αρ. 306 παρ. 3).

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χάρης Βαβουρανάκης                                                           Γεώργιος Κοχιαδάκης

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ 21ης ΚΑΙ 22ας ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 25/09/2018

αναρτήθηκε στις 25/09/2018

Ηράκλειο, 24/9/2018

                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 1521

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΗΣ 21ης ΚΑΙ 22ας  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Σήμερα, 24.9.2018 , ημέρα Δευτέρακαι ώρα 21:00 και έπειτα από την κατά νόμο λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη μελών : 1.Διοικητικού Συμβουλίου, 2. Πειθαρχικού Συμβουλίου, 3. Εξελεγκτικής Επιτροπής και 4. Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

 

Σχετικό αρχείο PDF

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 10/10/2018

αναρτήθηκε στις 10/10/2018

Ηράκλειο, 10/10/2018

 

 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  

                                                                        

Σας υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής συνδρομών για να ψηφίσετε στις εκλογές του Ι.Σ.Η. είναι αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ 13/10/2018.

 

ΩΡΕΣ -ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛOΓΟ

 • Καθημερινά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του Συλλόγου (9:00-14:00) με μετρητά ή POS
 • Σήμερα Τετάρτη 10/10/2018 ο Σύλλογος θα λειτουργήσει και το απόγευμα τις ώρες 17:00-20:00.
 • Αυτό το Σάββατο 13/10/2018 (καταληκτική ημερομηνία πληρωμής για δικαίωμα ψήφου)  10:00-14:00 το πρωί.

 

                          Επιπλέον τρόποι πληρωμής

 1. Μέσω ταχυδρομικής επιταγής στην διεύθυνση του συλλόγου (Κριτοβουλίδου 19, 71201 Ηράκλειο Κρήτης).
 2. Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου (www.ish.gr) με πιστωτική κάρτα. για την πληρωμή της συνδρομής μόνο για το τρέχον έτος ( www.ish.gr/ online πληρωμή/ κάνοντας login στο ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ συμπληρώνοντας τον Α.Μ. Ι.Σ.Η. και το password σας- Αν δεν θυμάστε το password ζητήστε υπενθύμιση στο email)
 3. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα EUROBANK στα εξής στοιχεία: Αριθμ. λογαριασμού: 0026-0276-23-0101620973, IBAN: GR 3202602760000230101620973 SWIFT NUMBER: EFGBGRAA στέλνοντας μας με φαξ: 2810-330194 ή email: info@ish.gr το αποδεικτικό κατάθεσης ή ενημερώνοντας την γραμματεία του ΙΣΗ τηλεφωνικά.
 4. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα εξής στοιχεία: Αριθμ. λογαριασμού: 6156141541848, IBAN:GR 0901711560006156141541848 SWIFT-BIC PIRBGRAA στέλνοντας μας με φαξ: 2810-330194 ή email: info@ish.gr το αποδεικτικό κατάθεσης ή ενημερώνοντας την γραμματεία του ΙΣΗ τηλεφωνικά.
 5. Μέσω της υπηρεσίας easypay.gr στην τράπεζα Πειραιώς, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links:

https://www.easypay.gr/MedicalHeraklion.pay(ελληνικά) https://www.easypay.gr/MedicalHeraklion.pay?lang=2 (αγγλικά)

 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21η  & την Δευτέρα 22α ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Ι.Σ.Η.

 

 

Εκ της Γραμματείας του Ι.Σ.Η.

08/12/2023 07:51:59