ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΗ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ 02/02/2024

αναρτήθηκε στις 02/02/2024

Ηράκλειο, 02/02/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Λειτουργία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.»

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, και αιρετού εκπροσώπου των ιατρών στο Δ.Σ. του ΠΑ.Γ.Ν.Η., κ. Πατριανάκου Αλέξανδρου και της Διευθύντριας της Ψυχιατρικής και της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η., Αναπλ. Καθηγήτριας, κα Μπαστα Μαρίας, έγινε εφικτή η προσωρινή λύση για την πλήρη επαναλειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, πάρα το αδιέξοδο στο είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα!

Ευχαριστούμε την κυρία Λουλακάκη Κωνσταντίνα, Παιδοψυχίατρο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία παράκαμψε τα εμπόδια και δέχτηκε κατΆ εξαίρεση, και αποκλειστικά για ένα μήνα όπως και της ζητήθηκε, να συνδράμει στο εφημεριακό πρόγραμμα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Η κυρία Λουλακάκη τόνισε ότι η αποδοχή της πρότασής μας από μέρους της οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην εκτίμηση που τρέφει προς τους ιατρούς της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, κυρία Μπάστα.

Η ανωτέρω εξέλιξη καθιστά φανερό ότι η εξεύρεση λύσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον γόνιμο διάλογο, τον αλληλοσεβασμό και την αξιοπρέπεια, και όχι μέσα από αυταρχικές και απαξιωτικές μεθόδους και συμπεριφορές!

Ως Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου θα προσπαθούμε πάντα για την επίλυση θεμάτων υγείας του τόπου μας, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια του ιατρού αλλά και την προστασία της δημόσιας Υγείας!

 

Ο Πρόεδρος 

Αλέξανδρος Π. Πατριανάκος

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

05/03/2024 03:59:22