ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ι.Σ.Η. 06/11/2023

αναρτήθηκε στις 06/11/2023

Ηράκλειο, 06/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία έριξε αυλαία το πρώτο Πολυθεματικό Συνέδριο
του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ήταν ένα Ιατρικό Συνέδριο που τα είχε όλα: ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση, συγκίνηση.

Το Πρώτο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής, με τους διοργανωτές να κερδίζουν το στοίχημα. Η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου να ξεκινήσει την διεξαγωγή πολυθεματικών συνεδρίων μεγάλου βεληνεκούς, με έμφαση στην ενημέρωση, πρόληψη και συνεχή εκπαίδευση φοιτητών και νέων γιατρών, στέφθηκε με επιτυχία και πλέον θεωρείται μονόδρομος το επόμενο Πολυθεματικό Συνέδριο, το «ΣΙΜΑ 2024».

Καθηλωτική η στιγμή στην διάρκεια της τελετής έναρξης του Συνεδρίου, όταν  ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος ο Β', χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών, απένειμε Πατριαρχικό Σιγίλλιο του Χρυσού Λέοντος, του Ημετέρου Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας, στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξανδρο Πατριανάκο με τον κ. Πατριανάκο εμφανώς συγκινημένος να δηλώνει: «Με τιμάει ότι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας. Ο Θεός με τίμησε γνωρίζοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους. Χωρίς λόγια…για έναν απίστευτο ιεράρχη με μέγιστο ιεραποστολικό έργο, έναν απίστευτο και μοναδικό άνθρωπο, έναν άνθρωπο πολύ σημαντικό για μένα!».

Επίσης ο Προκαθήμενος Ιεράρχης, που αποτελεί Φάρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην πιο βασανισμένη Ήπειρο της Γης, προσέφερε στον Ιατρικό Σύλλογο έναν πίνακα ζωγραφικής που δημιούργησαν με όλη τους την αγάπη, παιδιά από τις φυλές των Βεδουίνων τα οποία πάσχουν από νεοπλασία.

«Να εκφράσω τον θαυμασμό μου γιατί εγώ δουλεύω με τους γιατρούς,  δεν είμαι μόνο ο Πάπας, όπως μου έδωσε η εκκλησία τον τίτλο, αλλά χαίρομαι που είμαι τον πονεμένων ανθρώπων στην Αφρική. Σήμερα με βλέπετε με τα επίσημα άμφια, αλλά στην Αφρική θα με δείτε κάθε μέρα στις 5 το πρωί να ξεκινάμε με γιατρούς για τις ερημικές ζούγκλες, να βοηθούμε τους ανθρώπους που μας έχουν μεγάλη ανάγκη. Η ιατρική επιστήμη έρχεται ως δώρο του Θεού να παρηγορήσει τον άνθρωπο στην ασθενή πνευματικά και σωματικά κατάσταση του» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τιμητική εναρκτήρια ομιλία του Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, τοπικών αρχών, της ιατρικής κοινότητας και πλήθος κόσμου.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, επαναλαμβάνουμε πως οι γιατροί της Κρήτης, οι επιστήμονες που στηρίζουν το Σύστημα Υγείας, είναι άνθρωποι με βαθιές επιστημονικές γνώσεις, αλλά κυρίως επιστήμονες που αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Άνθρωποι που τιμούν τον όρκο τους και προσφέρουν, πραγματικά, μια νότα αισιοδοξίας στην κοινωνία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα του 1ου Πολυθεματικού Συνεδρίου.

«Ευχόμαστε το «SIMA 2023» να αποτελέσει ΣΗΜΑ απαρχής μιας συνεχούς επιστημονικής παρουσίας στο Ηράκλειο. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ομιλητές για το επίπεδο τούτης της προσπάθειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Αναφορικά με τις επιστημονικές δραστηριότητες, τις εντυπώσεις «έκλεψε» η συζήτηση, πριν την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, με νέους ιατρούς και φοιτητές, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα «Εμπειρίες από την ειδικότητα στο εξωτερικό και σύγκριση με την Ελλάδα», καθώς και το πολυποίκιλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την πραγματοποίηση ιατρικών φροντιστηρίων υπερήχων κοιλίας, αγγείων και καρδιάς αλλά και μαθημάτων ΚΑΡΠΑ για ενήλικες (από την ομάδα της Καθηγήτριας, κας Παπαϊωάννου) και ΚΑΡΠΑ για παιδιά (από την ομάδα της Επιμ. Α’ κας Ταβλαδάκη και της Δ/ντριας ΕΣΥ, κας Σπανάκη) που απευθυνόταν και στο γενικό κοινό, στους πολίτες του Ηρακλείου.

Αναμφισβήτητα επρόκειτο  για μία άκρως σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αναδειχθεί το επιστημονικό δυναμικό του Ιατρικού Συλλόγου, προσφέροντας όμως παράλληλα τα μέγιστα και στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των μελών του.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον κατείχαν υψηλού επιπέδου επιστημονικές παρουσιάσεις από ιατρούς αναγνωρισμένης αξίας σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές  επίπεδο, που παρουσίασαν όλες τις νεότερες εξελίξεις σε θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα.

Ο  Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ευχαριστούν  θερμά τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και τους χορηγούς που βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Σας περιμένουμε του χρόνου στο 2ο συνέδριο, «ΣΙΜΑ 2024».

Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ


Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Π. Πατριανάκος

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

08/12/2023 08:36:05