ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 04/03/2023

αναρτήθηκε στις 04/03/2023

Ηράκλειο, 04/03/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Η.

 

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

 

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές πού βιώνουμε, με όλη την Ελλάδα συγκλονισμένη με το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα φώτισε το «σκοτεινό» περιβάλλον που ζούμε. Ο αλτρουισμός κάποιων νεαρών παιδιών, που προσπάθησαν, αψηφώντας τον κίνδυνο, να απεγκλωβίσουν και να δώσουν πρώτες βοήθειες σώζοντας τους συνανθρώπους τους.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, έχοντας επίγνωση της αναγκαιότητας του να γνωρίζει ο καθένας από εμάς τις βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, προγραμμάτισε με τον Δήμο Ηρακλείου, την υπεύθυνη Σεμιναρίων Εξειδικευμένης Υποστήριξης της ζωής στα παιδιά στην Κρήτη και το 3ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου την πραγματοποίηση αντίστοιχου πρακτικού σεμιναρίου.

 

Στις 3 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε σε δύο τμήματα της ΓΆ Λυκείου, σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (BLS). Ήταν εντυπωσιακή, και τους ευχαριστούμε, η συμμετοχή των μαθητών, ο ενθουσιασμός τους και η ενεργή εμπλοκή τους, δημιουργώντας σενάρια καταστάσεων, επικίνδυνων για τη ζωή, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν, δείχνοντάς μας ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, η εκπαίδευση της νέας γενιάς.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου, και κυρίως την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Αρχοντάκη Στυλιανή, το 3ο Λύκειο και τον Διευθυντή, κ. Οικονόμου Αλέξανδρο, την υπεύθυνη σεμιναρίων κα Ταβλαδάκη Έφη, με την εθελοντική ομάδα των κ.κ. Στέλλα Μαρή, Ελευθερία Μαντζουρανάκη και Ελένη Μαρκάκη, καθώς και τους βοηθούς της ομάδας, φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το σεμινάριο.

 

Είναι ανάγκη στην εποχή μας όλοι να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ΚΑΡΠΑ. Έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε ΖΩΕΣ! Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου θα συνεχίσει την προσπάθειά του σε αυτή την κατεύθυνση, με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του.

 

 

 

 


Ο Πρόεδρος                              

Αλέξανδρος Π. Πατριανάκος       

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

05/03/2024 04:30:16