ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ι.Σ.Η. 06/11/2023

αναρτήθηκε στις 06/11/2023

Ηράκλειο, 06/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία έριξε αυλαία το πρώτο Πολυθεματικό Συνέδριο

του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ήταν ένα Ιατρικό Συνέδριο που τα είχε όλα: ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση, συγκίνηση.

Το Πρώτο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής, με τους διοργανωτές να κερδίζουν το στοίχημα.

Η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου να ξεκινήσει την διεξαγωγή πολυθεματικών συνεδρίων μεγάλου βεληνεκούς, με έμφαση στην ενημέρωση, πρόληψη και συνεχή εκπαίδευση φοιτητών και νέων γιατρών, στέφθηκε με επιτυχία και πλέον θεωρείται μονόδρομος το επόμενο Πολυθεματικό Συνέδριο, το «ΣΙΜΑ 2024».

Καθηλωτική η στιγμή στην διάρκεια της τελετής έναρξης του Συνεδρίου, όταν  ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος ο Β', χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών, απένειμε Πατριαρχικό Σιγίλλιο του Χρυσού Λέοντος, του Ημετέρου Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας, στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξανδρο Πατριανάκο με τον κ. Πατριανάκο εμφανώς συγκινημένος να δηλώνει: «Με τιμάει ότι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας. Ο Θεός με τίμησε γνωρίζοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους. Χωρίς λόγια…για έναν απίστευτο ιεράρχη με μέγιστο ιεραποστολικό έργο, έναν απίστευτο και μοναδικό άνθρωπο, έναν άνθρωπο πολύ σημαντικό για μένα!».

Επίσης ο Προκαθήμενος Ιεράρχης, που αποτελεί Φάρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην πιο βασανισμένη Ήπειρο της Γης, προσέφερε στον Ιατρικό Σύλλογο έναν πίνακα ζωγραφικής που δημιούργησαν με όλη τους την αγάπη, παιδιά από τις φυλές των Βεδουίνων τα οποία πάσχουν από νεοπλασία.

«Να εκφράσω τον θαυμασμό μου γιατί εγώ δουλεύω με τους γιατρούς,  δεν είμαι μόνο ο Πάπας, όπως μου έδωσε η εκκλησία τον τίτλο, αλλά χαίρομαι που είμαι τον πονεμένων ανθρώπων στην Αφρική. Σήμερα με βλέπετε με τα επίσημα άμφια, αλλά στην Αφρική θα με δείτε κάθε μέρα στις 5 το πρωί να ξεκινάμε με γιατρούς για τις ερημικές ζούγκλες, να βοηθούμε τους ανθρώπους που μας έχουν μεγάλη ανάγκη. Η ιατρική επιστήμη έρχεται ως δώρο του Θεού να παρηγορήσει τον άνθρωπο στην ασθενή πνευματικά και σωματικά κατάσταση του» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τιμητική εναρκτήρια ομιλία του Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, τοπικών αρχών, της ιατρικής κοινότητας και πλήθος κόσμου.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, επαναλαμβάνουμε πως οι γιατροί της Κρήτης, οι επιστήμονες που στηρίζουν το Σύστημα Υγείας, είναι άνθρωποι με βαθιές επιστημονικές γνώσεις, αλλά κυρίως επιστήμονες που αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Άνθρωποι που τιμούν τον όρκο τους και προσφέρουν, πραγματικά, μια νότα αισιοδοξίας στην κοινωνία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα του 1ου Πολυθεματικού Συνεδρίου.

«Ευχόμαστε το «SIMA 2023» να αποτελέσει ΣΗΜΑ απαρχής μιας συνεχούς επιστημονικής παρουσίας στο Ηράκλειο. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ομιλητές για το επίπεδο τούτης της προσπάθειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Αναφορικά με τις επιστημονικές δραστηριότητες, τις εντυπώσεις «έκλεψε» η συζήτηση, πριν την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, με νέους ιατρούς και φοιτητές, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα «Εμπειρίες από την ειδικότητα στο εξωτερικό και σύγκριση με την Ελλάδα», καθώς και το πολυποίκιλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την πραγματοποίηση ιατρικών φροντιστηρίων υπερήχων κοιλίας, αγγείων και καρδιάς αλλά και μαθημάτων ΚΑΡΠΑ για ενήλικες (από την ομάδα της Καθηγήτριας, κας Παπαϊωάννου) και ΚΑΡΠΑ για παιδιά (από την ομάδα της Επιμ. Α’ κας Ταβλαδάκη και της Δ/ντριας ΕΣΥ, κας Σπανάκη) που απευθυνόταν και στο γενικό κοινό, στους πολίτες του Ηρακλείου.

Αναμφισβήτητα επρόκειτο  για μία άκρως σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αναδειχθεί το επιστημονικό δυναμικό του Ιατρικού Συλλόγου, προσφέροντας όμως παράλληλα τα μέγιστα και στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των μελών του.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον κατείχαν υψηλού επιπέδου επιστημονικές παρουσιάσεις από ιατρούς αναγνωρισμένης αξίας σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές  επίπεδο, που παρουσίασαν όλες τις νεότερες εξελίξεις σε θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα.

Ο  Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ευχαριστούν  θερμά τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και τους χορηγούς που βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Σας περιμένουμε του χρόνου στο 2ο συνέδριο, «ΣΙΜΑ 2024».

 

Για να δείτε το φωτογραφκό υλικό 1 πατήστε εδώ

Για να δείτε το φωτογραφκό υλικό 2 πατήστε εδώ

 

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Π. Πατριανάκος

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Εμμ. ΛαθουράκηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/11/2023

αναρτήθηκε στις 01/11/2023

Ηράκλειο, 01/11/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Πολυθεματικό Συνέδριο του

Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

ΣΙΜΑ 23

 

Το πρώτο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel.

Η τελετή έναρξης του τριήμερου Πολυθεματικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής (03/11) παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρου Β', ο οποίος και θα απευθύνει εναρκτήρια τιμητική ομιλία.

Το συνέδριο φέρει την ονομασία «ΣΙΜΑ» λόγω της πρώτης ανευρεθείσας επιγραφής με αναφορά σε ιατρό της Μινωικής εποχής, σε πιθάρι της Φαιστού τον 17ο  αιώνα  π.Χ. και είναι μια προσπάθεια του Συλλόγου να αναδείξει το επιστημονικό δυναμικό του και να προσφέρει στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των μελών του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος πρωτοπορεί με την διεξαγωγή ενός συνεδρίου τέτοιου βεληνεκούς, με θεματολογία που αφορά όλες τις ειδικότητες και τις σύγχρονες τάσεις της Ιατρικής.

Η πρόληψη, η ενημέρωση, η συνεχής εκπαίδευση αποτελούν τους βασικούς στόχους του συνεδρίου, στην διάρκεια του οποίου ξεχωριστό ενδιαφέρον κατέχουν υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις από ιατρούς, αναγνωρισμένης αξίας σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές  επίπεδο, ενώ δίδεται έμφαση στους νέους γιατρούς και στην πρακτική εκπαίδευσή τους,  μέσα από την πραγματοποίηση μαθημάτων ΚΑΡΠΑ και πρακτικών φροντιστηρίων υπερήχων.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι και η πραγματοποίηση ενοτήτων που αφορούν την επιλογή ειδικότητας, την εκπαίδευση στο εξωτερικό, καθώς και παρουσιάσεις πρωτότυπων εργασιών από νεαρούς γιατρούς.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ.

Ημερομηνία έναρξης του συνεδρίου: Παρασκευή 03/11- 08.30 π.μ.

Ημερομηνία λήξης του συνεδρίου: Κυριακή 05/11 – 03.00 μ.μ.

 

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Π. Πατριανάκος

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

 

AFISA_TELIKO_final

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 24/10/2023

αναρτήθηκε στις 24/10/2023

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

ΑΦΙΣΑ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 24/10/2023

αναρτήθηκε στις 24/10/2023

Για να κατεβάσετε την αφίσα πατήστε εδώ

 

SIMA23poster

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 09/08/2023

αναρτήθηκε στις 09/08/2023

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

ΣΙΜΑ 2023

 

1ο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου επιθυμώντας να συμβάλλει με δυναμική παρουσία στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά στο 1ο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 - 5 Νοεμβρίου 2023, στο Aquila Atlantis Hotel.

 

Βασικός μας στόχος είναι να φέρουμε κοντά ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που ασχολούνται με την πρόληψη αλλά και όλο το φάσμα των ιατρικών παθήσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές, στρογγυλά τραπέζια με επίκαιρη θεματολογία, και διαδραστικά κλινικά φροντιστήρια που αφορούν θέματα αιχμής από όλο το φάσμα της Ιατρικής Επιστήμης. Επίσης για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε ξεχωριστό χώρο δια ζώσης πρακτική εκπαίδευση σε μικρές ομάδες α) στην ΚΑΡΠΑ σε προπλάσματα και β) στην υπερηχογραφία με προεγκατεστημενα μηχανήματα.

 

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικά παρακολούθησης ενώ στο Συνέδριο χορηγούνται μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. - C.P.D Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου και προσβλέπουμε στην παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου σας προσκαλεί να υποβάλλετε τις εργασίες σας.

 

Προθεσμία Υποβολής Εργασιών: Μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Οι εργασίες που θα γίνουν αποδεκτές θα παρουσιαστούν ως Προφορικές Ανακοινώσεις (oral presentations) ή Ηλεκτρονικές Αναρτημένες Ανακοινώσεις (e-Posters) και οι περιλήψεις τους θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του ΙΣΗ (www.ish.gr).

 

Για να δείτε τις Οδηγίες Συγγραφής των Εργασιών παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ.

 

Η υποβολή των Περιλήψεων Ελεύθερων Ανακοινώσεων γίνεται ηλεκτρονικά με τους εξής τρόπους:

 

1. Πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Προσοχή: Η υποβολή εργασίας απαιτεί σύνδεση με λογαριασμό google ενός από τους συγγραφείς.

 

2.Εναλλακτικά η υποβολή Περίληψης Ελεύθερων Ανακοινώσεων μπορεί να γίνει με την αποστολή της στο email του συλλόγου info@ish.gr με την επισήμανση ΣΙΜΑ 2023 - ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, συμπληρώνοντας και στέλνοντας συμπληρωματικά την φόρμα υποβολής εργασίας

 

Πληροφορίες για την υποβολή εργασίας:


Γραμματεία Ι.Σ.Η., τηλ: 2810283385, email: info@ish.gr

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή εργασίας είναι ένας τουλάχιστον εκ της συγγραφικής ομάδας να έχει κάνει εγγραφή στο Συνέδριο για την παρουσίαση της εργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Κόστος εγγραφής ανά κατηγορία:

  • Ειδικοί Ιατροί - 140,00 €
  • Ειδικευόμενοι Ιατροί - 50,00 €
  • Λοιποί Επαγγελματίες Υγείας - Δωρεάν
  • Φοιτητές - Δωρεάν
  • Νοσηλευτές - Δωρεάν

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την ακόλουθη φόρμα εγγραφής

 

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Η υποβολή εγγραφής απαιτεί σύνδεση με λογαριασμό google (gmail), εναλλακτικά η αποστολή της φόρμας εγγραφής μπορεί να γίνει στο email του συλλόγου info@ish.gr με την επισήμανση:


ΣΙΜΑ 2023 -ΕΓΓΡΑΦΗ

 

συμπληρώνοντας και στέλνοντας την φόρμα εγγραφής και επισυνάπτοντας το αποδεικτικό κατάθεσης.

 

 


Πληροφορίες για Εγγραφές: KOSMOS TRAVEL

 

τηλ: 2810336000, email: account@kosmostravel.gr

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Φραγκάκη Μαρία

 

 

14/07/2024 01:51:07