3ος ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/10/2019

αναρτήθηκε στις 18/10/2019

Ηράκλειο, 18/10/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειου διοργάνωσε την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, το πολιτιστικό-αθλητικό event «Δρόμος για την Υγεία». Μια εκδήλωση με σκοπό την προαγωγή της υγιούς διαβίωσης.

Ο Ι.Σ.Η. συμμετείχε με τον κ. Ξυδάκη Δημήτρη, ταμία του Συλλόγου, και με το Ιατρείο Αλκοόλ του ΠαΓΝΗ και την υπεύθυνη κ. Κουλεντάκη Μαίρη, Δ/τρια ΕΣΥ Γαστρεντερολόγος, σε αυτή την "γιορτή υγείας" με μια επιτυχημένη δράση ενημερώνοντας για την χρήση/κατάχρηση του αλκοόλ.

Το κοινό έλαβε πληροφορίες για την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό καθώς και πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Ιατρείου και τους τρόπους επικοινωνίας.
Ο ΙΣΗ συμμετέχει πάντα ενεργά σε κάθε εκδήλωση πού σκοπό έχει την προαγωγή της Υγείας και χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

 


Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Δικαίωση του Ι.Σ.Η. στην προσφυγή του για τον ασφαλιστικό νόμο (Ν. 4387/2016) 05/10/2019

αναρτήθηκε στις 05/10/2019

Ηράκλειο, 04/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δικαίωση του Ι.Σ.Η. στην προσφυγή του για τον ασφαλιστικό νόμο (Ν. 4387/2016)

Δημοσιεύθηκε χθες η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία μια σειρά από σημαντικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Μεταξύ αυτών, και η διάταξη που καθορίζει τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο, με τον τιμωρητικό και φοροεισπρακτικό χαρακτήρα της.

Αποτελεί δικαίωση των γιατρών και μεγάλη νίκη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου που με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ήταν ένας από τους πρώτους συλλογικούς φορείς που κατέθεσε αίτηση ακύρωσης προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ζητούμε από την Πολιτεία να διορθώσει τις στρεβλώσεις και τις ανισότητες, εφαρμόζοντας άμεσα τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

 

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΔΥΠΕΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΙΣΗ 03/10/2019

αναρτήθηκε στις 03/10/2019

Ηράκλειο, 03/10/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Η. παρευρέθηκε την Τρίτη, 1/10/2019, η νέα Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη και οι Υποδιοικητές Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα του ιατρικού κλάδου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οργάνωση και την λειτουργία της Π.Φ.Υ., στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και στη μείωση του αριθμού ή και στην πλήρη απουσία ειδικευόμενων ιατρών σε πολλές κλινικές. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη για ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου του ασθενούς και η ουσιαστική διασύνδεση ιδιωτικών και κρατικών δομών.

Η Διοικήτρια και οι Υποδιοικητές άκουσαν προσεκτικά τα ζητήματα και τις προτάσεις μας και εξέφρασαν την άποψη ότι θα κινηθούν προς την αντιμετώπισή τους, στα πλαίσια του εφικτού και των αρμοδιοτήτων τους.

Ως Ι.Σ.Η. προσδοκούμε σε μια ειλικρινή συνεργασία, με μοναδικό στόχο την ποιότητα, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.


Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

ΗΔΙΚΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 01/10/2019

αναρτήθηκε στις 01/10/2019

Ηράκλειο, 01/10/2019

Αριθμ. πρωτ.: 1570

 

ΠΡΟΣ:

ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Υπόψη Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου

κ. Χρήστος Χάλαρης

 

ΚΟΙΝ/ΣΗ:

  • Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια
  • Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

 

Θέμα: «Η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν λειτουργεί»

 

Το τελευταίο 48ωρο, γιατροί και ασθενείς, βιώνουμε για πολλοστή φορά τη δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με αποτέλεσμα πολύωρες καθυστερήσεις. Η αδυναμία συνταγογράφησης και αναγραφής παρακλινικών εξετάσεων προκαλεί δυσχέρεια στο κλινικό μας έργο και έρχεται να προστεθεί στα ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας.

Παρακαλούμε όπως διορθωθεί άμεσα το τεχνικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των ιατρείων μας και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

 

Ο Συντονιστής Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

Δείτε το ιστορικό
21/10/2019 03:21:31