ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ 10/12/2018

αναρτήθηκε στις 10/12/2018

Ηράκλειο, 10/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών για την Υγεία, άρχισε να λειτουργεί από 01/08/2018 ο περίφημος θεσμός του «Οικογενειακού Ιατρού», με τρόπο αυθαίρετο και χωρίς να έχει προηγηθεί σοβαρή διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα.

Ο Οικογενειακός Ιατρός, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας ή Παιδιατρικής, καλείται να αναλάβει συγκεκριμένο πληθυσμό ευθύνης (2250 ενήλικες και 1500 παιδιά) και να υπηρετεί σε Δημόσιες Δομές Υγείας (ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ).

Λόγω αδυναμίας του συστήματος, δόθηκε η δυνατότητα σύμβασης και με ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς με συγκεκριμένο, επίσης, πληθυσμό ευθύνης και καθορισμένο ωράριο λειτουργίας (4 ώρες καθημερινά) και πάλι, όμως, οι γιατροί δεν επαρκούν. Η  πρόσβαση στον Οικογενειακό Ιατρό παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, διαταράσσοντας, έτσι, τη σχέση εμπιστοσύνης γιατρού – ασθενή, αυξάνοντας την αναμονή, τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία, γυρίζοντας μας χρόνια πίσω.            

Όλοι οι γιατροί, είτε έχουν σύμβαση είτε όχι με τον ΕΟΠΥΥ, διατηρούν το δικαίωμα να γνωματεύουν, να συνταγογραφούν εργαστηριακές εξετάσεις και φάρμακα και φυσικά, έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπουν τους ασθενείς τους για εξέταση και ενδεχόμενη νοσηλεία σε Νοσοκομείο, όποτε αυτό κρίνεται  αναγκαίο.

Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι, οι διαρροές των τελευταίων μηνών,  ομολογούν εμφατικά την προχειρότητα του σχεδιασμού και την ανεπάρκεια  του θεσμού, η εφαρμογή του οποίου, με τεχνάσματα και αλχημείες, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Για μια ακόμη φορά, καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την ελεύθερη επιλογή γιατρού, χωρίς χωροταξικούς ή άλλους περιορισμούς, με χρήση ηλεκτρονικής  κάρτας ασθενούς, με την εφαρμογή δυναμικού  ετήσιου, κλειστού προϋπολογισμού ανά ασθενή με βάση την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα, ώστε ο  πολίτης να αποκτήσει την υπευθυνότητα της διαχείρισης της φροντίδας και των οικονομικών της υγείας του. Επίσης,  τις προτάσεις μας για τη δημιουργία  Αστικού Τύπου Κέντρων Υγείας 24-ώρου εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών  που δεν χρήζουν νοσηλείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.

Ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού και η ελεύθερη επιλογή του,  είναι δικαίωμα για τον πολίτη και όχι μια τυχαία αντιστοίχιση, με βάση τοπογραφικά ή δημογραφικά κριτήρια. Η δημιουργία και η εφαρμογή ενός Προγράμματος σύγχρονης, αποτελεσματικής και αξιόπιστης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρέωση της Πολιτείας και εξασφαλίζεται αφήνοντας στην άκρη ιδεοληψίες, δογματισμούς και εκβιαστικά διλήμματα.

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                                                      Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Ο Συντονιστής Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΣΤΗΝ 4η ΤΟ.Μ.Υ. 10/12/2018

αναρτήθηκε στις 10/12/2018

Ηράκλειο, 10/12/2018

                                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΣΤΗΝ 4η ΤΟ.Μ.Υ.

 

Την 4η Το.Μ.Υ. επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018,  μετά από πρόσκληση της συντονίστριας κ. Φωτεινής Αναστασίου.  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας, τη λειτουργία, και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι γιατροί που εργάζονται στην συγκεκριμένη δομή.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                                                 Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (05/12/2018) 06/12/2018

αναρτήθηκε στις 06/12/2018

Ηράκλειο, 06/12/2018

                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                              

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 05/12/2018, η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων στους νέους πτυχιούχους και στους διδάκτορες παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδ. Ζώρα, του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής κ. Γ. Κοντάκη και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χ. Βαβουρανάκη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου δια του Αντιπροέδρου του κ. Ν. Παπανικολάου, απένειμε στην Αριστούχο των αποφοίτων αυτής της περιόδου το «Μάτι της Υγείας», καθώς και το συμβολικό χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Θερμά συγχαρητήρια στους νέους ιατρούς μας και στις οικογένειές τους, με την ευχή να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.   

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                                                     Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ΙΣΗ 2018 03/12/2018

αναρτήθηκε στις 03/12/2018

Ηράκλειο, 03/12/2018

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ι.Σ.Η. 2018

 

 

Ο καταστροφέας Ralph και η πάντα ανήσυχη φίλη του, Vanellope von Schweetz θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το Sugar Ruch, το βιντεοπαιχνίδι της Vanellope.

Ταυτόχρονα, όταν η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο που είναι το σπίτι της Χώρας των Νιφάδων, της Χώρας των Λουλουδιών και της Χώρας των Ζαχαρωτών, πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την τυραννική Κόκκινη Μητέρα για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο κόσμο.

Την ίδια στιγμή ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;

Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε μικροί και οι μεγάλοι, παιδιά και γονείς, το Σάββατο 15/12/2018 και ώρα 11:00 στο Κινηματοθέατρο TALOSPLAZAσε μια προβολή προσφορά του Συλλόγου μας. Για όσους γονείς δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες θα προσφερθεί brunch στο ΣΙΕΛ CAFEτου TALOSPLAZA.          

Παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε τις συμμετοχές σας εγκαίρως (ηλικία παιδιών, συμμετοχές για την ταινία, το café, κ.λπ.), είτε στην ηλ. Διεύθυνση του ΙΣΗ (info@ish.gr) είτε τηλεφωνικά (2810 283385, 330193) στα γραφεία του ΙΣΗ.

 

 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα Μπασιούρη-Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

Ενημέρωση - Πρόθεση συμμετοχής: Προβολή ταινιών για παιδιά (15/12/2018) 29/11/2018

αναρτήθηκε στις 29/11/2018

Ηράκλειο, 29/11/2018

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Κινηματοθέατρο TALOSPLAZAόπου θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών αποκλειστικά για τα παιδιά μας.

Πρόκειται να προβληθούν οι ταινίες:  

«ΡΑΛΦ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ» https://youtu.be/BDh7AAnhleE

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ»  https://youtu.be/PF7E1Aub16k

«Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΒΑΣΙΛΕΙΑ»  https://youtu.be/X5pJmKYlFq4

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 15/12/2018 και ώρα 11:00.

Για όσους γονείς δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες θα προσφερθεί brunchστο ΣΙΕΛ CAFEτου TALOSPLAZA.

Για την αρτιότερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας το δυνατόν συντομότερα.

 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα  Μπασιούρη - Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΣΕ ΣΩΜΑ 21/11/2018

αναρτήθηκε στις 21/11/2018

Ηράκλειο, 21/11/2018

                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΣΕ ΣΩΜΑ»

Μετά την επικύρωση των αρχαιρεσιών του Ι.Σ.Η. της 21ης & 22ας Οκτωβρίου 2018 με την υπ΄αριθμ. Πρωτ.15918/13-11-2018 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κατά την 1η συνεδρίασή του στις 20/11/2018 συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

 

 

 

O Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χάρης Βαβουρανάκης                                                      Κων/νος Χλαπουτάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ 16/11/2018

αναρτήθηκε στις 16/11/2018

Ηράκλειο, 16/11/2018

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε το Φ.Ε.Κ. 192/τ.Α’/14-11-2018 το οποίο περιλαμβάνει τις διατάξεις για την καταβολή εφάπαξ των αναδρομικών ποσών (άρθρο 11: γιατρούς ΕΣΥ, άρθρο 12: μέλη ΔΕΠ).

 Σχετικό αρχείο PDF

 

 

Εκ της Γραμματείας του ΙΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 13/11/2018

αναρτήθηκε στις 13/11/2018

 Ηράκλειο, 13/11/2018

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Μετά από έγγραφο αίτημα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου που  επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του έτους 2019 του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, να δηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία του Ι.Σ.Η. έως την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:00, ώστε να καταρτιστεί η σχετική κατάσταση και να αποσταλεί στο Πρωτοδικείο.

Η δήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ειδικότητα, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τηλέφωνα επικοινωνίας (αποστολή συμμετοχών στην ηλ. δ/νση του Ι.Σ.Η.: info@ish.gr ).

 

 

Εκ της Γραμματείας του Ι.Σ.Η.

Δείτε το ιστορικό
11/12/2018 08:40:06