ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΙΣ ΚΡΗΤΗΣ 19/02/2019

αναρτήθηκε στις 19/02/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα κρούσματα βίας κατά εργαζομένων ιατρών είναι ολοένα και συχνότερα. Αυτή την φορά, στην Καβάλα, ένας πολίτης δύσπιστος, απογοητευμένος, οργισμένος προπηλάκισε τον θεράποντα ιατρό συγγενή του. Ιστορικό καθημερινότητας για όλους μας, πολίτες και ιατρούς, που συμβαίνουν παντού ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της πολιτείας να λάβει αποφάσεις κοινής λογικής, να δώσει σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις. Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανένα να κλείνει τα μάτια. Τα επεισόδια βίας, αποσπούν την προσοχή και διαταράσσουν την ψυχραιμία των επαγγελματιών υγείας, έχοντας αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης. Πρωτίστως, ευελπιστούμε στην κατανόηση και συμπαράσταση της κοινωνίας, ΔΕΝ φταίει για «όλα» ο ιατρός. Με τη πεποίθηση ότι η ασφάλεια του ασθενούς αλλά και των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα, ζητούμε :

  • την ενίσχυση του προσωπικού ασφάλειας των νοσοκομείων και των Κ.Υ. 
  • την εκπαίδευση τους στην αντιμετώπιση και την διαχείριση αναλόγων περιστατικών.

 

Οι Πρόεδροι

 

Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Γεώργιος Στεφανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου

Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019 28/12/2018

αναρτήθηκε στις 28/12/2018

Ηράκλειο, 18/02/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, στη Συνεδρίασή του της 18ης Δεκεμβρίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει τη μείωση της ετήσιας συνδρομής κατά 10% σε όσους ιατρούς εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις το πρώτο δίμηνο του έτους. Η τελική τιμή της συνδρομής για το πρώτο δίμηνο διαμορφώνεται στο ποσό των 53,26 €.

 

Οι Τρόποι εξόφλησης της συνδρομής έχουν ως εξής:

1. Στα γραφεία του Συλλόγου (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 14:00) με μετρητά και με κάρτα (Τερματικό αποδοχής καρτών - POS).

2. Μέσω ταχυδρομικής επιταγής στην διεύθυνση του συλλόγου (Κριτοβουλίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης, 71201).

3. Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου (www.ish.gr ) με πιστωτική κάρτα (μόνο για το τρέχον έτος).

4. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα εξής στοιχεία:
Αριθμ. λογαριασμού: 6156141541848, IBAN: GR 0901711560006156141541848
SWIFT-BIC PIRBGRAA.

5. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα EUROBANK στα εξής στοιχεία:
Αριθμ. λογαριασμού: 0026-0276-23-0101620973,
IBAN: GR 3202602760000230101620973
στέλνοντας μας με φαξ: 2810-330194 ή email: info@ish.gr  το δελτίο κατάθεσης

6. Μέσω της υπηρεσίας easypay.gr στην τράπεζα Πειραιώς, χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.easypay.gr/MedicalHeraklion.pay (ελληνικά) https://www.easypay.gr/MedicalHeraklion.pay?lang=2(αγγλικά)

 

Σας επισημαίνουμε επίσης ότι:

  • η πληρωμή της ετήσιας εισφοράς από τα μέλη είναι υποχρεωτική,  
  • από το ποσό που πληρώνετε 20€ καταβάλλονται (όπως ορίζει ο Νόμος) στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο  
  • με τη λήξη του οικονομικού έτους επιβάλλονται οι νόμιμες προσαυξήσεις.

 

 

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χάρης Βαβουρανάκης                     Κωνσταντίνος Χλαπουτάκης

 


Ο Ταμίας

Δημήτριος Ξυδάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 13/02/2019

αναρτήθηκε στις 13/02/2019

Ηράκλειο, 13/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου - Στεργίου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Νικόλαος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Η. κ. Γεώργιος Κοχιαδάκης καθώς και ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου και ο κος Νικόλαος Παπανδρέου, συνεργάτης της Υφυπουργού.

  • Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του ΙΣΗ ζήτησαν:
  • Τα εισοδήματα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων –Απογευματινά ιατρεία να θεωρηθούν ως εισοδήματα υφιστάμενης μισθωτής εργασίας, και όχι ως εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως σήμερα προβλέπει η εγκύκλιος της παράλληλης εργασίας και επιπλέον να φορολογηθούν αυτοτελώς.
  • Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων που προέρχονται από τις εφημερίες.
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς Αλληλεγγύης.

 

Για το θέμα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων –Απογευματινά ιατρεία η Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας. Είπε επίσης ότι το Υπ. Οικονομικών, από τη δική του πλευρά, θεωρεί ότι η ανωτέρω λειτουργία των νοσοκομείων–Απογευματινά ιατρεία μπορεί να μετατραπεί σε μισθωτή εργασία υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων (εφημερίες σε απογευματινά ιατρεία) κατηγορηματικά τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Για το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά Αλληλεγγύης είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να μειωθούν σταδιακά από το 2020.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΡΗΣ Χ.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ         ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΧΛΑΠΟΥΤΑΚΗΣ

 

Ενημέρωση για την εποχική γρίπη 07/02/2019

αναρτήθηκε στις 07/02/2019

Ηράκλειο, 07/02/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 περιλαμβάνουν: αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού, βήχα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις. Επίσης, μπορεί να  εμφανιστεί καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και έμετοι.

Πώς μεταδίδεται ο ιός της νέας γρίπης;

Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδονται και όλες οι ιώσεις, από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω σταγονιδίων που εκπέμπει στο περιβάλλον του ο ασθενής που βήχει ή φτερνίζεται. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και έμμεσα, μέσω της επαφής των χεριών με το άψυχο περιβάλλον δηλαδή επιφάνειες, πόμολα, πληκτρολόγια Η/Υ, τηλέφωνο, διακόπτες, κ.α. όπου έχουν εναποτεθεί σταγονίδια με τον ιό της γρίπης. Ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες από 2-8 ώρες. Επίσης μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής των χεριών μας με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια.

Ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου για να προσβληθούν από τη γρίπη Η1Ν1;

Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ατόμων, οι οποίες ονομάζονται «ομάδες υψηλού κινδύνου», γιατί στα άτομα αυτά ακόμα και μια κοινή γρίπη ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αλλά και επιπλοκές όπως είναι η πνευμονία.

Στις κατηγορίες αυτές ανήκουν :

1. Παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,

2. Γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης,\

3. Άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, με χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, με άσθμα, με χρόνια νοσήματα μεταβολισμού όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, με χρόνια νοσήματα του ήπατος και των νεφρών, με νοσήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού (χρόνια χρήση κορτιζόνης και νεοπλάσματα), με νευρολογικά και νευρομυικά νοσήματα, με νοσογόνο παχυσαρκία, με δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και παιδιά που λαμβάνουν χρονίως ασπιρίνη.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον ιό της νέας γρίπης;

Τέσσερα είναι τα βασικά μέτρα πρόληψης από τον ιό της νέας γρίπης, ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως και για τους εργαζόμενους σε χώρους παροχής Υπηρεσιών Υγείας:

1. Τήρηση των κανόνων της Υγιεινής των Χεριών, με συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και επάλειψη με αλκοολούχο αντισηπτικό

2. Τήρηση των βασικών αρχών υγιεινής, βήχας και φτέρνισμα στο μανίκι ή το μαντίλι σας

3. Εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης με 1 δόση αντιγριπικού εμβολίου για τον πληθυσμό που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου

4. Έγκαιρη λήψη κατάλληλης προφυλακτικής αγωγής με Oseltamivir (Tamiflu). Αφορά κυρίως άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που νοσούν από γρίπη και πάντα σε συνεννόηση με τον προσωπικό ΤΟΥ ιατρό.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και τους άλλους στην περίπτωση που νοσήσουμε από τον συγκεκριμένο ιό;

Αν νοσήσουμε από τη νέα γρίπη, πρέπει να παραμείνουμε σπίτι και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή με άλλους, κυρίως με παιδιά και άτομα υψηλού κινδύνου, για χρονικό διάστημα 7 ημερών ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗN ΠΛΗΡΗ ΑΠΥΡΕΞΙΑ.

Τι πρέπει να κάνουμε αν αισθανθούμε συμπτώματα γρίπης;

Όταν αισθανθεί κάποιος έντονη αδιαθεσία που συνοδεύεται από υψηλό πυρετό, μυαλγίες ή/και βήχα είναι σκόπιμο να μείνει σπίτι του και να ειδοποιήσει τον προσωπικό του ιατρό για συμβουλές. Δεν πρέπει να πάρει από μόνος του κανένα αντιβιοτικό, αφού τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά στους ιούς (όπως η γρίπη) ενώ συγχρόνως δεν θα είναι δραστικά αν τα χρειαστούμε για τις επιπλοκές τις γρίπης, όπως π.χ. η πνευμονία.

Σε κάθε περίπτωση εμπιστευτείτε τον γιατρό σας.

 

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24/01/2019

αναρτήθηκε στις 24/01/2019

Ηράκλειο, 24/01/2019
Αριθμ.πρωτ.: 157

 

ΠΡΟΣ

Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου

Κοινοποίηση
Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό
Πρόεδρο Π.Ι.Σ, κ. Μιχαήλ Βλασταράκο

 

Αξιότιμη κ. Υπουργέ, 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 4578/3.12.2018, άρθρο 46, επιβάλλεται να επισπεύσετε την έκδοση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τον τρόπο και την διαδικασία με την οποία διαπιστώνεται, κατά τόπο και χρόνο, η έλλειψη ιατρού εργασίας ή η έλλειψη διαθέσιμου ιατρού εργασίας και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία απασχόλησης των ιατρών εργασίας και όσων ιατρών εγγεγραμμένων στον ειδικό κατάλογο του Ν. 3850/2010.

 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης        Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

------------------

ΝΕΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ PDF

------------------

 

ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 23/01/2019

αναρτήθηκε στις 23/01/2019

Ηράκλειο, 23/01/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από τo απόγευμα της Δευτέρας 21/01/2019, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, έγινε υποχρεωτική η ένταξη όλων των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη στο αντίστοιχο Μητρώο Ασθενών στις εφαρμογές του e-dapy, προκειμένου να μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα αναλώσιμά τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, η εγγραφή του ασθενούς στο μητρώο είναι υποχρεωτική για να εκδοθεί η γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Μια ακόμα χρονοβόρα διαδικασία γραφειοκρατικού χαρακτήρα προστίθεται στον ήδη άχαρο ρόλο του γιατρού - γραμματέα, με μοναδικό σκοπό να καλύψει την ανεπάρκεια διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων ΗΔΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ. Η ύπαρξη πολλών, διαφορετικών πληροφοριακών συστημάτων, ένα για την φαρμακευτική αγωγή (e-prescription, ΗΔΙΚΑ), άλλο για τις γνωματεύσεις (ΕΟΠΥΥ) κ.λπ. αυξάνει τη γραφειοκρατία και τον εκνευρισμό πολιτών και γιατρών και επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την προχειρότητα του σχεδιασμού.

Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής κάρτας ασθενούς με ταυτόχρονη χρήση ενός και μοναδικού πληροφοριακού συστήματος για τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς, αποτελεί τη μοναδική λύση για τον άμεσο και πλήρη εξορθολογισμό του συστήματος.

 

 

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                  Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

 

Ο Συντονιστής Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 22/01/2019

αναρτήθηκε στις 22/01/2019

logos

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κοινή Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης παρουσία του Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/01/2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής ετέθησαν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων θέματα που αφορούν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Νομός αλλά και κοινά θέματα που απασχολούν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας ολόκληρης της Κρήτης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε εκτεταμένα το θέμα της ανεπάρκειας του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επαναδιατυπώθηκε η πρόταση των Ι.Σ. της Κρήτης για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με πυλώνες την ελεύθερη επιλογή γιατρού, τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας του πολίτη παράλληλα με την εφαρμογή δυναμικού, ετήσιου κλειστού προϋπολογισμού ανά ασθενή (με βάση την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα), τη δημιουργία και λειτουργία Αστικού Τύπου Κέντρων Υγείας 24-ώρου εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία και τέλος αναδιάρθρωση του Υγειονομικού Χάρτη της Κρήτης ξεκινώντας από τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τους ιατρούς ΕΣΥ (λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναδρομικά, επικουρικοί ιατροί, φορολόγηση απογευματινών ιατρείων), τους νέους ιατρούς (εκπαίδευση, αξιολόγηση, εξειδικεύσεις) αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες (συνταγογράφηση, clawback & rebate, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ισοτιμία υπογραφής ιατρικών πιστοποιητικών).

Η επόμενη Κοινή Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

 

Ηράκλειο, 21/01/2019

 

Οι Πρόεδροι

 

Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Γεώργιος Στεφανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου

Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας

 

22-1-1

 

22-1-2

22-1-322-1-4

 

 

Ενημέρωση Ασθενών για επικύρωση γνήσιου υπογραφής στις γνωματεύσεις Ιατρών 28/12/2018

αναρτήθηκε στις 28/12/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 

ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ

ΤΙΣ ΩΡΕΣ 12:00-14:00.

ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Η.

Δείτε το ιστορικό
19/02/2019 06:52:19