Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία - Δήμος Ηρακλείου: Διαγωνισμός ζωγραφικής και σκίτσου μαθητών με θέμα «Καρδιά και Κάπνισμα» 05/12/2017

αναρτήθηκε στις 05/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού
με τα μάτια μαθητών
από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Δήμο Ηρακλείου
για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος και την προστασία της καρδιάς

 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στo πλαίσιο της υλοποίησης του κύριου σκοπού της, της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων στη χώρα μας και με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή της εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς ενήλικες -από την σχολική ηλικία- στην υιοθέτηση ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης. Με αυτό το σκεπτικό η ΕΚΕ οργανώνει -υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου- μαθητικό διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Καρδιά και Κάπνισμα».

Τα καλύτερα έργα θα βραβευθούν, με χρηματικό έπαθλο, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο πλαίσιο του Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου (ICE 2017), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, 15-17 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές ή σχολικές τάξεις μπορούν να αποστέλλουν τα έργα τους στην Καρδιολογική κλινική ΠαΓΝΗ, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Β΄κτίριο 4ος όροφος, (για πληροφορίες τηλ. επικοινωνίας 2810-375336) με την αναφορά του ονόματος, της τάξης και του σχολικού συγκροτήματος μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

 

Κοχιαδάκης Γεώργιος                                  Βλαχάκης Γεώργιος

Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας 

Ταμίας ΕΚΕ

                    

Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια

Βίου Μάθησης - Καινοτομίας 

 

 

ΠΙΣ: Στήριξη στη στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ 21/11/2017

αναρτήθηκε στις 21/11/2017

Αθήνα 21.11.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τη στάση εργασίας, την οποία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ στις 23 Νοεμβρίου 2017 και τα αιτήματα σε σχέση με το θέμα των επικουρικών ιατρών.

Καλούμε τη Κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα των επικουρικών ιατρών, καθόσον πάρα πολλοί επίτροποι επιστρέφουν αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής μισθών και εφημεριών, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί ιατροί να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.

Τα Νοσοκομεία της χώρας στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εργασία των επικουρικών ιατρών και η απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους.

Η μόνιμη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Δεν είναι δυνατόν οι μισοί από τους 2.100 περίπου συνολικά επικουρικούς συναδέλφους να ευρίσκονται στον αέρα από πλευράς εργασίας και μισθοδοσίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Κυβέρνηση συνολικά οφείλει να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις, 6.500 μόνιμων ιατρών οι οποίες είναι κενές, διαφορετικά τα Νοσοκομεία της χώρας είναι αδύνατο να λειτουργήσουν.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΩΣΗΣ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ 17/11/2017

αναρτήθηκε στις 17/11/2017

ΚΕΕΛΠΝΟ
Γραφείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής


Oδηγίες σχετικά με επιδημία Λεγεωνέλλωσης στην Palmanova, Μαγιόρκα, Ισπανία
(αρχείο PDF)

Tρέχουσες απαιτήσεις για ταξιδιώτες όσον αφορά την Πολιομυελίτιδα 
(αρχείο PDF)

Ενημέρωση ΠΙΣ: Ανακοίνωση αποφάσεων 17/11/2017

αναρτήθηκε στις 17/11/2017

Ενημέρωση ΠΙΣ:

Ανακοίνωση αποφάσεων

 

Σχετικό αρχείο PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΦΑΛΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 14/11/2017

αναρτήθηκε στις 14/11/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΦΑΛΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

Σχετικό αρχείο PDF

Δείτε το ιστορικό
13/12/2017 11:00:49