ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΙΓΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 01/12/2021

αναρτήθηκε στις 01/12/2021

Για να δείτε το έγγραφο του Π.Ι.Σ. πατήστε εδώ

Για να δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας πατήστε εδώ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ. : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 30/11/2021

αναρτήθηκε στις 30/11/2021

Για να δείτε την ανακοίνωση του Π.Ι.Σ. πατήστε εδώ

Για να δείτε το έγγραφο του ΕΟΦ πατήστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 25/11/2021

αναρτήθηκε στις 25/11/2021

Για να δείτε το έγγραφο του Π.Ι.Σ. πατήστε εδώ

Για να δείτε την επιστολή του Υπουργείου Υγείας στο ''21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ'', πατήστε εδώ 

Για να δείτε την επιστολή του Υπουργείου Υγείας στο 9ο Συνέδριο ''9th International Conference of Physiotherapy in Psychiatry and Mental Health'', πατήστε εδώ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ.: ''CLAWBACK ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ" 25/11/2021

αναρτήθηκε στις 25/11/2021

Αθήνα 25. 11. 2021

Α.Π.: 11100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών οι οποίοι ζητούν την πλήρη κατάργηση του clawback, το οποίο εδώ και χρόνια ταλανίζει τον κλάδο.

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι το clawback είναι ένα απολύτως άδικο μέτρο το οποίο μάλιστα έπρεπε να είχε καταργηθεί από το 2018, αφού έχουν εκλείψει οι λόγοι θέσπισής του.

Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί (Βιοπαθολόγοι, Ακτινοδιαγνώστες, Πυρηνικοί Ιατροί και Κυτταρολόγοι) οδηγούνται στην εξόντωση με την αναγκαστική επιστροφή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αυτονοήτως συμπαραστέκεται στους εργαστηριακούς γιατρούς και στα δίκαια αιτήματά τους. ΓιΆ αυτό και ζητά από τον υπουργό Υγείας να ξεκινήσει άμεσα διάλογο μαζί τους και να ενσκήψει περαιτέρω στα προβλήματα του κλάδου.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος 

Πλαστικός Χειρουργός 

Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ 17/11/2021

αναρτήθηκε στις 17/11/2021

Για να δείτε το έγγραφο του ΠΙΣ πατήστε εδώ 

Για να δείτε τις οδηγίες πατήστε εδώ 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19 17/11/2021

αναρτήθηκε στις 17/11/2021

Για να δείτε το έγγραφο του ΠΙΣ πατήστε εδώ 

Για να δείτε τις προτάσεις που εγκρίθηκαν πατήστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΙΣ: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΦΕΚ 17/11/2021

αναρτήθηκε στις 17/11/2021

Για να δείτε το έγγραφο του ΠΙΣ πατήστε εδώ

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ. : ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 15/11/2021

αναρτήθηκε στις 15/11/2021

Αθήνα 13. 11. 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Tη δέσμευσή του ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προώθησης ειδικής ρύθμισης με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ, διατύπωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας κ.Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στη σύνοδο παρέστη και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ.Μίνα Γκάγκα η οποία επίσης δεσμεύτηκε να επιλυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης όλων των γιατρών που δίνουν μάχη με την covid στα δημόσια νοσοκομεία, με δεδομένο ότι όλος ο κλάδος έχει κληθεί να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτήν την δύσκολη ώρα για τη χώρα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τάχθηκε κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, ωστόσο εκφράστηκε από την πλευρά του προεδρείου η πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα της αστικής ευθύνης.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώπιον όλων των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσιάστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να μη χρειασθεί τελικώς να γίνει η επίταξη υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς.

Η προτεινόμενη διάταξη του ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εδώ και καιρό έχει αποστείλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτεινόμενη διάταξη με την οποία θα προστατεύονται οι γιατροί που θα εργασθούν εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ.Η προτεινόμενη διάταξη είναι η εξής:

Προτεινόμενη διάταξη

«Ανεξάρτητα από τυχόν αντίθετη διάταξη οποιουδήποτε άλλου νόμου, οι ιατροί και οι μονάδες υγειονομικής περίθαλψης στις οποίες αυτοί ασκούν το λειτούργημα τους απαλλάσσονται από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για τυχόν ιατρικά σφάλματα που προκαλούνται από ενέργειες ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθΆ όλη τη διάρκεια των έκτακτων συνθηκών αντιμετώπισης ιατρικών περιστατικών της πανδημίας του COVID-19, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι:

(i) οι πράξεις ή παραλείψεις τους αφορούν την περίθαλψη ασθενούς από COVID-19,

(ii) οι πράξεις ή παραλείψεις τους δεν αντίκεινται στα εφαρμοστέα στην Ελληνική Επικράτεια μέτρα για την διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19,

(iii) οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης παρέχονται καλόπιστα και οι τυχόν ζημίες από πράξεις ή παραλείψεις δεν οφείλονται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο ευθύνης τους κατά την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε πάσχοντες από COVID-19 κρίνεται πραγματικά βάσει των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας».

MAN_7210

 

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου 

Αγγειοχειρουργός

Δείτε το ιστορικό
08/12/2021 06:08:52