ΝΟΣΟΣ COVID-19 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 07/04/2021

αναρτήθηκε στις 07/04/2021

Ηράκλειο, 07/04/2021

ΝΟΣΟΣ COVID-19

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες,

  • Αν παρουσιάσετε συμπτωματολογία λοίμωξης COVID 19 καλέστε άμεσα τον προσωπικό σας γιατρό. Ακολουθείστε τις οδηγίες του. Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και επί επιμονής των συμπτωμάτων συνιστάται επανέλεγχος με μοριακό test (PCR). Αναμένοντας το αποτέλεσμα πρέπει να παραμείνετε σε περιορισμό κατΆ οίκον.
  • Αν έχετε θετικό test covid 19 με ήπια συμπτωματολογία, πρέπει να παραμείνετε σε καραντίνα κατ' οίκον για δέκα ημέρες. Προσοχή, έξοδος από την καραντίνα γίνεται πάντα επί απουσίας πυρετού για τουλάχιστον 72 ώρες πριν την έλευση του 10ημερου χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και με ύφεση των συμπτωμάτων ιδιαίτερα από το αναπνευστικό.
  • Αν είστε στενές επαφές επιβεβαιωμένων ασθενών πρέπει να παραμείνετε σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες. Κανένα αρνητικό test δεν μπορεί να αναστείλει την καραντίνα. Επί παρουσίας συμπτωμάτων απαραίτητος είναι μοριακός έλεγχος (PCR). Σε θετικό αποτέλεσμα τότε είστε επιβεβαιωμένος ασθενής. Σε αρνητικό αποτέλεσμα η καραντίνα συνεχίζεται για 14 ημέρες.
  • Αν είστε ασυμπτωματικοί με αρνητικό έλεγχο αντιγόνου (rapid test) εξακολουθήστε να τηρείτε τα μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ο πυρήνας της συλλογικής υπευθυνότητας είναι πάντα η ατομική μας ευθύνη.

 


Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

23/04/2021 03:26:30