Επίσκεψη Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη 27/12/2019

αναρτήθηκε στις 27/12/2019

Ηράκλειο, 27/12/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τον Ι.Σ.Η. επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης. Θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσία ιατρών στους αγωνιστικούς χώρους και γενικότερα θέματα υγείας στον αθλητισμό. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος του Ι.Σ.Η., Νικόλαος Παπανικολάου, Αντιπρόεδρος Ι.Σ.Η., Νικόλαος Λαθουράκης, Γεώργιος Πρινιανάκης, Νικόλαος Γαλανάκης και Σταύρος Τζουλάκης, μέλη του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Η. έθεσε το θέμα του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου ο όποιος ουσιαστικά αναθέτει την ευθύνη προστασίας της υγείας και των ιατρικών πράξεων, των ερασιτεχνικών τοπικών πρωταθλημάτων, σε πρόσωπα που θα ασκούν καθήκοντα ιατρού (Κ.Α.Π.αρθρ.16.παρ2β). Είναι προφανές ότι καθήκοντα ιατρού αγώνα μπορεί να αναλάβει μόνο ιατρός όπως συμβαίνει και σε όλες τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του θέματος. Ζήτησε επίσης τη συνεργασία του Ι.Σ.Η. , με προτάσεις σχετικά με θέματα υγείας αθλητών, ενόψει της ψήφισης του νέου αθλητικού Νόμου.

 

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας 

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης               Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

 

 

14/07/2020 09:36:06