ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ/ΤΑΚ: ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, (25/1/2025) 22/01/2025
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Σητείας, ανακοινώνει την αναβολή της ημερίδας με θέμα: «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης: Αναγκαιότητα, Προκλήσεις και Προοπτικές» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ομιλητών και συμμετεχόντων στην ημερίδα (ψήφιση του προυπολογισμού, προγραμματισμένες συναντήσεις αιρετών ΟΤΑ με κυβερητικά στελέχη) και τον επαναπρογραμματισμό αυτής σε νέα ημερομηνία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025, στις 11:00 π.μ., στο «Πολύκεντρο» Σητείας.
Για να δείτε το κοινό δελτίο τύπου πατήστε εδώ
Για την πρόσκληση πατήστε εδώ
Για το πρόγραμμα ΕΔΩ
3γ ΕΠΙΣΤ. ΗΜΕΡΙΔΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, (25/1/2025) 16/01/2025
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ
ΕΠΙΣΤ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΛΟΙΜΟΞΕΩΝ & ΟΡΘ. ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, (24-25/1/2025) 14/01/2025
Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος “Επιτήρηση Λοιμώξεων και Ορθολογική Χρήση Αντιβιοτικών στα Νοσοκομεία της Κρήτης”, διοργανώνεται Επιστημονική Εκδήλωση στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2025, στο Ηράκλειο Κρήτης, Atlantis Aquila Hotel .
Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης τους αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους για την ασφάλεια των ασθενών στο νοσοκομείο.
Με τη διοργάνωση αυτή ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για τη χρήση αντιβιοτικών και την πρόληψη των λοιμώξεων στα Νοσοκομεία της Κρήτης.
Στοχεύουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την πρόληψη των λοιμώξεων.
Η συμμετοχή στο Συνέδριο μπορεί να είναι δια ζώσης ή διαδικτυακή (Υβριδικό).
Το Συνέδριο μοριοδοτείται.
Η Οργανωτική Επιτροπή σας καλεί να το παρακολουθήσετε κάνοντας την εγγραφή σας [ΕΔΩ]. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου [ΕΔΩ] όπου υπάρχουν και όλες οι πληροφορίες που το αφορούν.
2nd WORLD DAY OF REGIONAL ANAESTHESIA & PAIN MEDICINE, (25/1/2025) 14/01/2025
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ
5ο ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΦΝΕ & ΑΝΟΣΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, (31/1-2/2/2025) 25/06/2024
ΠΑΘ. ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ: HPV TESTS, ΒΙΟΔΕΙΚΤΕΣ, ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ, ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ & SCORING SYSTEM ΣΕ SCREENING & TRIAGE. 22-23/2/2025 13/01/2025
Μετά την επιτυχηµένη ηµερίδα του 2025 σας περιµένουµε µε χαρά να συµµετέχετε και φέτος στην Επιστηµονική Ηµερίδα µε θέµα: «Παθολογία τραχήλου µήτρας: HPV tests, βιοδείκτες, αλγόριθµοι, κολποσκόπηση & scoring system σε screening και triage», που διοργανώνει, στις 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025, το Τµήµα Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου Μήτρας ΙΑΣΩ, σε συνεργασία µε την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (HSCCP).
Για εγγραφή πατήστε εδώ
Για το επιστημονικό πρόγραμμα ΕΔΩ
34ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ, (21-23/2/2025) 03/09/2024
Ο Τομέας Υγείας Παιδιού, Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών νοσημάτων» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις εργασίες του 34oυ Ετήσιου Συνεδρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Παιδιάτρου που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Φεβρουαρίου 2025, στο Ξενοδοχείο Grand Serai, στα Ιωάννινα.
Για εγγραφή πατήστε εδώ
Για υποβολή περιλήψεων πατήστε εδώ
Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ
10th CONGRESS ON NEUROBIOLOGY, PSYCHOPHARMACOLOGY & TREATMENT GUIDANCE, (27/2/2025 -1/3/2025) 17/01/2025
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διοργάνωση του 10th Congress on Neurobiology, Psychopharmacology and Treatment Guidance, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2025, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στην Θεσσαλονίκη.
Για εγγραφή ΕΔΩ
Για όλες τις πληροφορίες πατήστε εδώ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΝΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2025 16/01/2025
Η παρακολούθηση είναι δυνατή μέσω του παρακάτω συνδέσμου skype: https://join.skype.com/DDMf4oThGEWh
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ
7ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΜΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 20/01/2025
Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου του μεταπτυχιακού του προγράμματος με τίτλο: "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα" και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος για την παρακολούθησή του.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τρία εξάμηνα και η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο. Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εξειδίκευση μετά από την επιλογή μιας εκ των δύο κατευθύνσεων του ΠΜΣ α) κοινωνική ιατρική φροντίδα και β) κοινωνική φαρμακευτική φροντίδα.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2025.
Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ
9o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ, (28-30/3/2025) 17/01/2025
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διοργάνωση του 9o Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Μαρτίου 2025, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, στην Αλεξανδρούπολη.
Για να εγγραφείτε online παρακαλούμε πατήστε εδώ
Για την υποβολή περιλήψεων παρακαλούμε πατήστε εδώ
37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ/ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, (28/4/2025) 13/01/2025
Η Ελληνική Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής, η επιστημο νική εταιρεία της κοινότητας των Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών στην Ελλάδα, διοργανώνει το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής που θα διεξαχθεί στη Λεπτοκαρυά Πιερίας από Πέμπτη 24 έως Κυριακή 27 Απριλίου 2025.
Όλες τις πληροφορίες θα τις βρείτε ΕΔΩ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡ. H-PASS - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠ. ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 06/11/2024
Πρόσκληση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές συνεδρίες για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων επαγγελματιών υγείας (Χορήγηση Ευρωπαϊκών Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης)
Η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας (Health Workforce) αποτελεί βασικό συστατικό της διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού και στοχεύει στη διατήρηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων απαραίτητων στην άσκηση του επαγγέλματος. Η εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού στην υγεία οδήγησε σε ανάπτυξη νέων μεθόδων παροχής φροντίδας, και έφερε σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις των επαγγελματιών υγείας τόσο με τους ασθενείς όσο και μεταξύ τους. Η ταχεία ενσωμάτωση της τεχνολογίας επιφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη βελτίωση των ικανοτήτων των ομάδων της υγειονομικής περίθαλψης, την ανάμιξη δεξιοτήτων (skill-mix), τη μετατόπιση αρμοδιοτήτων και καθηκόντων (task shifting), καθώς και την αναβάθμιση προσόντων και δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της υγείας.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Health Professionals and the DigitAl team SkillS advancement (H-PASS)” -στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Κρήτης- προσβλέπει στην υποστήριξη των κρατών μελών της Ε.Ε. με στόχο την ανάπτυξη ανθεκτικότητας και την υπέρβαση των δυσκολιών που οφείλονται στην έλλειψη ή αναντιστοιχία δεξιοτήτων (skill mismatch) στις ομάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.
Ο κύριος στόχος του H-PASS είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος με πλήρως ανεπτυγμένες ενότητες, κατάλληλες σύγχρονες και ασύγχρονες δραστηριότητες, εκπαιδευτικό υλικό, και εργαλεία που αφορούν τις ψηφιακές, καθώς και τις λεγόμενες “εγκάρσιες” δεξιότητες (transversal skills), παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό σύγχρονη και εξελισσόμενη γνώση στους επαγγελματίες υγείας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση νέων εκπαιδευτών οι οποίοι θα καλλιεργήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες του κλινικού προσωπικού (ιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί) στις σύγχρονες απαιτήσεις. Κατά τον τρόπο αυτό το H-PASS φιλοδοξεί να δημιουργήσει αρωγούς ψηφιακής μετατροπής (digital transformation agents) και να επιφέρει προηγμένη ψηφιακή ωριμότητα, ετοιμότητα και αλφαβητισμό, ώστε να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη.
Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε Κύπρο, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία και Ρουμανία, με την έναρξη να αναμένεται την άνοιξη του 2025, και θα αποτελούνται από:
- Σύγχρονες και ασύγχρονες online δραστηριότητες
- Διαδραστικές εκπαιδευτικές συνεδρίες με φυσική παρουσία.
Για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες υγείας από την Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.).
Εκτιμώμενη καθαρή συνολική διάρκεια εκπαίδευσης ανά συμμετέχοντα: Περίπου 32 ώρες, εκ των οποίων το 80% περίπου θα αφορά ασύγχρονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με δυνατότητα ολοκλήρωσης εντός 3-6 μηνών από την ένταξη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Στους επαγγελματίες υγείας που θα ολοκληρώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα χορηγηθούν Ευρωπαϊκά Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (ECMECs).
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
Εκπαιδευτικές ενότητες (Modules):
Module 1: Leading digital transformation
- Interactive lecture: Introduction to Digital Technology in Healthcare
- Individual exercise: Reflecting on medical technology
- Individual learning: Generative AI use
- Interactive lecture: Leading digital change
- Individual learning: Teleconsultation
- Case of an organizational change
- Telecommunication task
- Synchronous training: digital ecosystems in the healthcare sector
Module 2: Communication, teams, and culture in digital times
- Interactive video: Communication in healthcare
- Interactive video: Teamwork in healthcare
- Individual learning: Belbin test and reflection
- Interactive video: Conflict in healthcare teams
- Interactive video: The effects of different cultures in healthcare
- Individual learning: Cultural sensibility survey
- Online group work: Complex case study
- Individual learning: Reflection on digital communication and collaboration
- Synchronous training: Plenary discussion
- Synchronous training: Role play exercise
- Synchronous training: Case study (culture)
Module 3: Improving processes in the healthcare system
- Interactive video: Healthcare system awareness
- Individual learning: Forum debate
- Interactive video: Developing healthcare solutions
- Online group work: What’s wrong with the process?
- Interactive video: Managing healthcare developments
- Online groupwork: Project management
- Synchronous training: Presenting the development projects
Module 4: Data in healthcare
- Interactive video: Data in the healthcare system
- Interactive video: Cybersecurity and digital wellbeing
- Individual exercise: Cybersecurity
- Individual exercise: Digital wellbeing checklist
- Interactive video: Working with data
- Online group work: Searching and presenting data
- Synchronous training: Discussion on cybersecurity exercise
- Synchronous training: Evaluating smart device data
- Synchronous training: Discussing the searching and presenting data exercise
Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Φαρμακευτικής και Φυσιοθεραπείας προσκαλούνται να δηλώσουν προκαταρτικά την πρόθεση συμμετοχής τους μέσω e-mail στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
mkpateraki@uoc.gr (κ. Μαρία Πατεράκη)
Απαραίτητα στοιχεία:
- Ονοματεπώνυμο
- Τηλέφωνο επικοινωνίας
- Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών, θα πραγματοποιηθεί από εμάς επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
23o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΔΙΟΠΑΘΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, (12-15/6/2025) 02/09/2024
1o ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ CHATGPT & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ, (26-30/7/2025) 14/01/2025
Βασικές Πληροφορίες
- Τόπος Διεξαγωγής: Μυτιλήνη, Λέσβος
- Ημερομηνίες: 26/7/2025 - 30/7/2025
- Κόστος δια ζώσης συμμετοχής: 400 €
- Κόστος εξ αποστάσεως συμμετοχής: 300 €
- Προαιρετική διαμονή σε μονόκλινο/δίκλινο κοστίζει 110€ /135€ συνολικά για 5 νύχτες
- Πιστοποιητικό: Παρέχεται στους συμμετέχοντες
Ομιλητές
- Παναγιώτης Συμεωνίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
- Δημήτριος Σαχαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών
- Χρήστος Άνδρας, Ε.ΔΙ.Π., Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
Τονίζεται ότι θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας γιατρών συναφών ειδικοτήτων, και στο τέλος κάθε μέρας θα δίνονται ανά ομάδα εργασίας ιατρικά δεδομένα ενός ασθενούς (lab tests, progress notes, medical interventions, prescriptions, CT scans, ECGs, EEGs, κτλ.) και με την χρήση τεχνικών ΑΙ θα επιχειρείταισυνδυαστική διάγνωση που θα είναι τεκμηριωμένη και αιτιολογημένη (clinical reasoning) καθώς και η δημιουργία κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου (treatment plan generation).
Για εγγραφή πατήστε εδώ
Για το πρόγραμμα ΕΔΩ
28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ, (24-27/9/2025) 10/10/2024
Οι πληροφορίες θα αναρτηθούν ΕΔΩ
20th BALKAN CONGRESS OF RADIOLOGY, (9-11/10/2025) 15/01/2025
Για εγγραφή πατήστε εδώ
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή περιλήψεων εργασιών έχει ορισθεί η Τρίτη 15 Ιουλίου 2025. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι οι εργασίες θα υποβάλλονται στα αγγλικά.
Για όλες τις πληροφορίες πατήστε εδώ