Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για διδασκαλία μαθημάτων για το εξάμηνο 2020Β 19/10/2020

αναρτήθηκε στις 19/10/2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδασκαλία μαθημάτων στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου για το εξάμηνο 2020Β.

Στο πλαίσιο των αναθέσεων μαθημάτων για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2020Β στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, έχουν προκύψει κάποιες εκκρεμότητες/ελλείψεις σε εκπαιδευτές συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Παρακάτω αναφέρονται τα μαθήματα στα οποία παρατηρείται έλλειψη και τα απαιτούμενα προσόντα εκπαιδευτών:

Βοηθός Φυσικοθεραπείας (Α' εξάμηνο)

 • Στοιχεία Ορθοπεδικής (Θεωρητικό 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχίο Ιατρικής ΑΕΙ, με ειδικότητα Ορθοπεδικού, της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ.
 • Στοιχεία Ρευματολογίας (Θεωρία, 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχίο Ιατρικής ΑΕΙ, με ειδικότητα Ρευματολόγου, της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ.
 • Υγιεινή (Θεωρητικό 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχίο Ιατρικής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ ή Πτυχίο Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής ΤΕΙ ή Εποπτών Υγείας ΤΕΙ ή Επισκεπτών Υγείας ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής από τον ΔΟΑΤΑΠ με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την αρμόδια Αρχή. Ελλείψει αυτών: Πτυχίο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.
 • Κινησιολογία Ι (Θεωρητικό 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχίο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.
 • Αρχές Μάλαξης (Θεωρητικό 1 ώρα/εβδομάδα, Εργαστηριακό 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχίο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

Για να δείτε τον Οδηγό Σπουδών πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

 • Αρχές Μάλαξης Ι (Θεωρητικό 1 ώρα/εβδομάδα, Εργαστηριακό 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.
 • Απεικόνιση & Ανάλυση Βάδισης (Θεωρητικό 2 ώρες/εβδομάδα) Προσόντα εκπαιδευτή: Πτυχιούχος ΑΕΙ Ιατρικής, Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

Για να δείτε τον Οδηγό Σπουδών πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

Καθώς φέτος είναι πλέον σε λειτουργία το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι υποψήφιοι Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης πρέπει να εγγραφούν/ενταχθούν στο Μητρώο Εκπαιδευτών, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mitrooiek.minedu.gov.gr στην οποία με ηλεκτρονική αίτηση θα επισυνάψουν όλα τα δικαιολογητικά τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ ́ αριθμ. Κ1/104717/10-08-2020(ΒΆ 3393) Υπουργική Απόφαση και την πρόσκληση (πατήστε εδώ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους στο μητρώο οποιαδήποτε χρονική στιγμή, εκτός από την περίοδο από την έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση τους ως εκπαιδευτές έως και 15 ημέρες μετά την έναρξη εκάστου εξαμήνου του έτους κατάρτισης (για αυτό το εξάμηνο θα μπορεί να γίνει μετά τις 20 Οκτωβρίου 2020).

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες υποψήφιοι Εκπαιδευτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (eMail) μαζί με τα οριζόμενα στη σχετική πρόσκληση δικαιολογητικά (αντίγραφο ταυτότητας, αντίγραφο πτυχίου, βεβαιώσεις επιμορφώσεων, διδακτική/επαγγελματική εμπειρία) έως την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στις 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΙΕΚ στο τηλ.2810.762762, κατά τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού (15:00-19:00).

Για τα προγράμματα σπουδών των ειδικοτήτων καθώς και για τα ωρολόγια προγράμματα του 2ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου μπορείτε να ενημερωθείτε από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους.

Βοηθός Φυσικοθεραπείας (Α' εξάμηνο)

Για να δείτε τον Οδηγό Σπουδών πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

Για να δείτε τον Οδηγό Σπουδών πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

Για να δείτε αναλυτικά το άρθρο για την έναρξη των μαθημάτων και τα Ωρολόγια Προγράμματα Φθινοπωρινού εξαμήνου 2020Β πατήστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: WEBINAR ΜΕ ΘΕΜΑ "COVID 19 – ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ" 15/10/2020

αναρτήθηκε στις 15/10/2020

Ηράκλειο, 15/10/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

WEBINAR ΜΕ ΘΕΜΑ: « COVID 19 – ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 14/10/2020 διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Covid – 19 - Νεώτερες εξελίξεις» με τη συνδιοργάνωση της Παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών συναδέλφων.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο διακεκριμένους ομιλητές κ. Αχιλλέα Γκίκα, Καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό και κ. Διαμαντή Κοφτερίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντη Παθολογικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η. για τις αναλυτικές τους παρουσιάσεις και τις διεξοδικές τους απαντήσεις στους προβληματισμούς των συναδέλφων γύρω από τη νόσο και τη διαχείριση της πανδημίας Sars Covid-19.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Νικόλαο Παπανικολάου, Δ/ντη ΕΣΥ Β.Ν.Η., Αντιπρόεδρο Ι.Σ.Η. και τον κ. Νικόλαο Λαθουράκη, Παθολόγο, Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η. για το συντονισμό της εκδήλωσης.

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ YouTube 2ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ" 15/10/2020

αναρτήθηκε στις 15/10/2020

Ηράκλειο, 15/10/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ YouTube 2ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

«ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ»

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο εκπαιδευτικό μάθημα επιμόρφωσης με θέμα:

«Μηχανικός αερισμός και αναπνευστήρες» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στις 07/10/2020 με θεματικές ενότητες:

Α: Ρυθμίσεις σε Ελεγχόμενα μοντέλα μηχανικού αερισμού

Β: Ρυθμίσεις σε υποβοηθούμενα μοντέλα μηχανικού αερισμού

και εισηγήτρια την κ. Αικατερίνη Βαπορίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συντονιστή τον κο Γεώργιο Πρινιανάκη, Διευθυντή ΜΕΘ ΠΑ.Γ.Ν.Η., μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Η., έχει ήδη αναρτηθεί στο κανάλι του Ι.Σ.Η. στο YouTube.

Ο σύνδεσμος εισόδου για να το παρακολουθήσετε είναι: https://youtu.be/2P-_CvofaGI


Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης


Υπεύθυνος Προγράμματος

Γεώργιος Κ. Πρινιανάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ 13/10/2020

αναρτήθηκε στις 13/10/2020

Ηράκλειο, 13/10/2020


Συνάδελφοι,


Σας ενημερώνουμε για πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης που αφορά σε Πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.c.4: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης».

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Για να δείτε την σχετική απόφαση πατήστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ YOUTUBE 09/10/2020

αναρτήθηκε στις 09/10/2020

Ηράκλειο, 09/10/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ YouTube 1ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

«ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ»

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο εκπαιδευτικό μάθημα επιμόρφωσης με θέμα:

«Μηχανικός αερισμός και αναπνευστήρες» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στις 30/9/2020 με θεματικές ενότητες:

 • Α: Βασικές αρχές μηχανικού αερισμού
 • Β: Μοντέλα μηχανικού αερισμού

και εισηγητή τον κο Δημήτριο Γεωργόπουλο, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντή ΜΕΘ ΠΑ.Γ.Ν.Η. και συντονιστή τον κο Γεώργιο Πρινιανάκη, Διευθυντή ΜΕΘ ΠΑ.Γ.Ν.Η., μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Η., έχει ήδη αναρτηθεί στο κανάλι του Ι.Σ.Η. στο YouTube.

Ο σύνδεσμος εισόδου για να το παρακολουθήσετε είναι: https://youtu.be/GLyXc6a3jL8 


Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης


Υπεύθυνος Προγράμματος

Γεώργιος Κ. Πρινιανάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ" 09/10/2020

αναρτήθηκε στις 09/10/2020

Ηράκλειο, 09/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ»

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, τα εκπαιδευτικά μαθήματα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με αντικείμενο «ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ». Τα μαθήματα έγινα διαδικτυακά και το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 ώρες θεωρητικής προσέγγισης του μηχανικού αερισμού και 2 ώρες πρακτικής εφαρμογής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Δημήτριο Γεωργόπουλο, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντή ΜΕΘ ΠΑ.Γ.Ν.Η., που πρόθυμα δέχθηκε να το οργανώσει και να συμμετάσχει ενεργά, την κα Αικατερίνη Βαπορίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης που συμμετείχε ως εκπαιδευτής και τον κο Γεώργιο Πρινιανάκη, Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ, που συμμετείχε στην οργάνωση και τον συντονισμό των μαθημάτων.

Συνεχίζουμε……

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ τ. ΤΣΑΥ 08/10/2020

αναρτήθηκε στις 08/10/2020

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω συγχώνευσης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Τμήματος Υγειονομικών Ηρακλείου σε Υποκαταστήματα Μισθωτών Ηρακλείου (ΦΕΚ 3547/τ.Β/27-8-2020), τα νέα στοιχεία επικοινωνίας θα είναι:

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Εσταυρωμένος)

 • 3ο χλμ. Ηρακλείου - Μοιρών, ΤΚ 71500
 • Τηλ. επικοινωνίας: 2810-303583
 • e-mail: misth.iraklio@efka.gov.gr

 

Α΄ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Αγίου Μηνά)

 

Β΄ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Αλικαρνασσός)

 • Σταδίου 35Γ Αλικαρνασσός, ΤΚ 71601
 • Τηλ. Επικοινωνίας: 2810-246446
 • e-mail: b.misth.iraklio@efka.gov.gr

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕΘ 23/09/2020

αναρτήθηκε στις 23/09/2020

Ηράκλειο, 23/09/2020

Αριθ. Πρωτ.: 1557

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ 7η Υ.ΠΕ.

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΘ ΣΤΗΝ 7η Υ.ΠΕ»

ΠΡΟΣ :

 • κα. Ελένη Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ.

ΚΟΙΝ/ΣΗ:

 • κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας
 • κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, Υφυπουργό Υγείας
 • κ. Δημήτριος Αγαπίου, Υποδιοικητής 7ης Υ.ΠΕ.

 

Αξιότιμη κ. Διοικήτρια,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την προκήρυξη 38 θέσεων γιατρών ΕΣΥ στην Κρήτη, 16 από αυτές στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.            

Με δυσάρεστη έκπληξη ωστόσο διαπιστώσαμε ότι, από τις θέσεις αυτές σε όλες τις ΜΕΘ της Κρήτης, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ειδικότητες της Παθολογίας και της Αναισθησιολογίας. 

Δημιουργείται με την απόφαση αυτή το παράδοξο οι ΜΕΘ του νησιού να μην στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό στην Εντατική Θεραπεία από τη στιγμή που η πλειοψηφία των εξειδικευμένων γιατρών στην εντατική ιατρική είναι Παθολόγοι και Αναισθησιολόγοι.  Είναι απορίας άξιο γιατί ενώ η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ.64845/2018, ΦΕΚ 3958/Β/12-9-2018, αναφέρει οτι εξειδίκευση σε Εντατική Θεραπεία  σε  ΜΕΘ Ενηλίκων μπορούν να λάβουν οι κάτοχοι τίτλου των ειδικοτήτων Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας Φυματιολογίας, Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής και Νεφρολογίας, η προκήρυξη θέσεων σε ΜΕΘ αποκλείει δύο από τις παραπάνω ειδικότητες.             

Η απόφαση αυτή, επίσης, ενισχύει ιδιαίτερα το αίσθημα της εργασιακής αβεβαιότητας  και υποβιβάζει την προσπάθεια για ανάπτυξη δεξιοτήτων και εξειδίκευσης από τους  νέους γιατρούς. Παράγοντες που επιτείνουν το δυσάρεστο φαινόμενο του brain drain.            

Ο προγραμματισμός και η προκήρυξη θέσω γιατρών Ε.Σ.Υ., είναι δυναμική διαδικασία. Προϋποθέτει λεπτομερή καταγραφή και αποτύπωση των αναγκών ανά Νοσοκομείο, Κλινική και τμήμα αυτού, παροχή ουσιαστικών κίνητρών προς τους υποψηφίους.  Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην παραμένουν οι νέες θέσεις που προκηρύσσονται διαρκώς άγονες.

Με τιμή,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Γ. Χλαπουτάκης 

Δείτε το ιστορικό
21/10/2020 07:40:48