ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣYMΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 20/05/2019

αναρτήθηκε στις 20/05/2019

Ηράκλειο, 20/05/2019ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΙΣΗ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ»

 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαρίσταται και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίησηπου έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών για την προσεχή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (23–24–25 Μαΐου).

Με απόλυτη συνέπεια στις θέσεις και τις απόψεις μας τις οποίες έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν με δελτία τύπου και ανακοινώσεις, υποστηρίζουμε κάθε δίκαιη και ηθική διεκδίκηση των μελών μας.

 

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Ο Συντονιστής Εργαστηριακών Ιατρών

Νικόλαος Εμμ. Βολιτάκης

Μέλος Δ.Σ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ EDAPY 15/05/2019

αναρτήθηκε στις 15/05/2019

Ηράκλειο, 15/05/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤHN ΕΦΑΡΜΟΓΗ «EDAPY ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ»


Σας ενημερώνουμε σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την καταχώρηση των εργαστηρίων στην εφαρμογή «edapy ανοικτή περίθαλψη» ότι στο πεδίο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, που απαιτείται η ανάρτηση βεβαιώσεων και αδειών, θα αναρτήσετε την άδεια λειτουργίας που έχετε λάβει για το εργαστήριο σας.

Μετά από επικοινωνία του ΙΣΗ με τη Δ/ντρια του Παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, λάβαμε την διευκρίνιση ότι: αναφορικά με τη «Βεβαίωση Λειτουργίας από Ιατρικό Σύλλογο», αυτό αφορά τους ιατρούς που έχουν αδειοδοτήσει το Εργαστήριό τους από 01/7/2014 και εξής και έχουν λάβει από τον Ιατρικό Σύλλογο τη Βεβαίωση λειτουργίας. Οι ιατροί που αδειοδοτήθηκαν πριν, έχουν λάβει την Άδεια λειτουργίας του Εργαστηρίου τους από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας, άρα αυτό το έγγραφο θα αναρτήσουν στην εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πληροφορηθείτε αναλυτικά.

 

Ο Συντ. Εργαστηριακών Ιατρών

Νικόλαος Εμμ. Βολιτάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ης ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ (της 4ης Μαΐου 2019) 06/05/2019

αναρτήθηκε στις 06/05/2019

Ηράκλειο, 06/05/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

 

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου συνέχισε το ταξίδι στον πολιτισμό. Ξεκινήσαμε από το χωριό των Ρεθεμνιωτών αγγειοπλαστών, τις Μαργαρίτες, ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο της Ελεύθερνας όπου θαυμάσαμε ευρήματα που επιβεβαιώνουν την αλήθεια του Ομήρου. Ακολούθησε επίσκεψη στη Μονή Αρκαδίου και καταλήξαμε στην πόλη του Ρεθύμνου.
Ευχαριστούμε την κ. Ροσβίτα Μπαντουβά και την εταιρεία CRETAN HOLIDAYS S.A. για την ευγενική προσφορά του λεωφορείου, καθώς και την κ. Αθηνά Σφακάκη, ξεναγό-συγγραφέα, για την εθελοντική ξενάγησή της.
Η ανταπόκριση των συναδέλφων και ο ιδιαίτερη προσέγγιση της κ. Αθηνάς Σφακάκη συνετέλεσαν στην ξεχωριστή επιτυχία της διοργάνωσης. Συνεχίζουμε...

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα Μπασιούρη - Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Clawback εργαστηριακών εξετάσεων" 06/05/2019

αναρτήθηκε στις 06/05/2019

Ηράκλειο, 06/05/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Clawback εργαστηριακών εξετάσεων»


Με απόλυτη συνέπεια στις «μνημονιακές δεσμεύσεις» (της μεταμνημονιακής εποχής …), όπως χαρακτηρίζεται από τη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το Clawback, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή 3/5/2019, με ατομικά ηλεκτρονικά «ραβασάκια», την εισφορά των Εργαστηριακών Ιατρών στο «υπερπλεόνασμα», σήμα κατατεθέν της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής (που αποτελεί, επίσης, μνημονιακή δέσμευση της μεταμνημονιακής εποχής …).

Καλούνται, λοιπόν, οι Εργαστηριακοί Ιατροί, για πολλοστή φορά, μετά την υψηλή φορολογία, το rebate, τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, την εισφορά αλληλεγγύης κλπ, να καταθέσουν τον οβολό τους στο «success story» των υψηλών πλεονασμάτων.

Χαρακτηριστικό του ήθους και της ηθικής της αποτυχημένης πολιτικής Υγείας, αποτελεί, βέβαια, το γεγονός ότι η αποτυχία συγκράτησης των Οικονομικών της ΠΦΥ, μετατρέπεται αυτομάτως σε απλήρωτη εργασία (!) των Εργαστηριακών Ιατρών (υπερπλεόνασμα και αυτή, στον βωμό της κοινωνικής πολιτικής και των δωρεάν παροχών).

Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της ομαδικής «γενοκτονίας» των Εργαστηρίων ανά την χώρα, ότι ο «χάρτινος πύργος» της δωρεάν παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα καταρρεύσει σύντομα και τότε, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ μεγαλύτερα πολιτικά προβλήματα, ενόψει μάλιστα εθνικών εκλογών, από αυτά που έχουν την εντύπωση ότι θα αντιμετωπίσουν περιορίζοντας τις «πολιτικές ζημιές» τους σε μια συγκεκριμένη ομάδα (που, προφανώς, δεν αποτελεί ουσιαστικό τμήμα του πολιτικού σχεδιασμού τους …).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ηθικές και νόμιμες διεκδικήσεις των ιατρών – μελών του. Η αξιοπρέπεια της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτη.


Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης


Ο Συντονιστής Εργαστηριακών Ιατρών

Νικόλαος Εμμ. Βολιτάκης

Μέλος Δ.Σ.

Άρση του τεκμηρίου της αθωότητας για τους γιατρούς 30/04/2019

αναρτήθηκε στις 30/04/2019

Ηράκλειο, 30/04/2019

Αριθμ. πρωτ.: 725

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Άρση του τεκμηρίου της αθωότητας για τους γιατρούς»

 

Ο νόμος 4600/2019 (ΦΕΚ 43Α΄), καθώς, επίσης, και η δημοσιευθείσα στις 22.4.2019 Υπουργική Απόφαση Γ5α/Γ.Π. οικ. 24768, ΦΕΚ 1373/22-4-2019 τ.Β, είναι σαφές ότι συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Ελληνικού Ποινικού Δικονομικού Δικαίου. Για άλλη μία φορά, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατάφερε να προκαλέσει την, απολύτως δικαιολογημένη, αγανάκτηση στους ιατρούς όλης της χώρας και να πυροδοτήσει, παράλληλα, αίσθημα ανασφάλειας και αμφιβολίας για το μέλλον τους. 

Πιο συγκεκριμένα, στην υπουργική απόφαση Γ5α/Γ.Π. οικ. 24768 ΦΕΚ 1373/22-4-2019 τ. Β με τίτλο «Καθορισμός δικαιολογητικών, διαδικασίας, όρων και προϋποθέσεων για τη χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος καθώς και τίτλου ιατρικής ειδικότητας», στο άρθρο 4 παρ. γ., αναφέρεται ρητά ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναστέλλει την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του ιατρού για τα αδικήματα της περίπτωσης ε΄ του άρθρου 114 του ν.4600/2019 (ΦΕΚ 43Α΄). 

Τόσο ο νόμος 4600/2019 (ΦΕΚ 43Α΄), όσο και η υπουργική απόφαση ΦΕΚ 1373/22-4-2019 τ. Β, καταργούν αυτόματα το τεκμήριο της αθωότητας των γιατρών της χώρας. Κι αν, την πρώτη φορά, στον νόμο η αναστολή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης ήταν λάθος, η επανάληψή της στην υπουργική απόφαση αποτελεί συνειδητή επιλογή. Ανατρέχοντας, μάλιστα, στον νόμο 4600/2019 και στο άρθρο 115, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η εσφαλμένη παραπομπή του άρθρου 115, στο άρθρο 116, παρ. ε (;). Ορθογραφικό σφάλμα ή μια ακόμα απόδειξη της προχειρότητας στη σύνταξή του ; 

Με τις ως άνω αμφιλεγόμενες νομοθετικές επιλογές της, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υπέπεσε σε ένα ακόμη νομοθετικό ατόπημα σε βάρος του Έλληνα ιατρού, αποτέλεσμα, προφανώς, της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας και της λανθασμένης αξιολόγησης των νέων ρυθμίσεων. Ο νομοθέτης, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (ΕΣΔΑ) που στο άρθρο 6 παρ. 2 τυποποιεί ρητά το τεκμήριο της αθωότητας, ορίζοντας πως: «Παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώο μέχρι νομίμου αποδείξεως της ενοχής του», της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/343, αλλά και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων, θέσπισε την αναστολή άσκησης ιατρικού λειτουργήματος, με μοναδική προϋπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τινός ιατρού, για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα. 

Υπενθυμίζουμε ότι με την ψήφιση του Ν. 4569/2019, τέθηκαν σε ισχύ ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές σχετικά με το τεκμήριο αθωότητας και την παράσταση κατηγορουμένου σε ποινικές δίκες, με μια σειρά τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τούτο, σε συνδυασμό με το άρ. 335 του Ν.4512/2018 , το οποίο ορίζει ότι κανόνες και αρχές του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τεκμηρίου της αθωότητας, εφαρμόζονται και στο πειθαρχικό δίκαιο (των ιατρών), και δεδομένου ότι η αναστολή εκτέλεσης του ιατρικού επαγγέλματος, κατά τις προβλέψεις των άρθρων των παραπάνω επέχει θέση πειθαρχικής ποινής, καθιστούν επιβεβλημένη την ανάκληση της υπουργικής απόφασης και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του Νόμου. 

Είναι βέβαιο, ότι αυτό θα επιτευχθεί από τα αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια, στα οποία θα προσφύγουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ιατρών μελών μας .

 

 

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                 Κωνσταντίνος Γ. Χλαπουτάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΙΣΗ 25/04/2019

αναρτήθηκε στις 25/04/2019

Ηράκλειο, 25/04/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

“ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ”


Αγαπητοί συνάδελφοι,

στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2019 παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα των μελών μας, που αποσκοπεί στην ταχύτερη εξυπηρέτησή τους και στη διευκόλυνση των συναλλαγών.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα λειτουργήσει μέσα από την εφαρμογή mobile app του Ι.Σ.Η., και θα είναι προσβάσιμη με χρήση των προσωπικών κωδικών σας.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Αναλυτικές οδηγίες θα λάβετε με ηλ. ταχυδρομείο και θα αναρτηθούν παράλληλα στην ιστοσελίδα του Ι.Σ.Η. τις επόμενες ημέρες.

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντίνος Γ. Χλαπουτάκης

Δελτίο Τύπου - Πασχαλινή Εκδήλωση για τα παιδιά του Ι.Σ.Η. 25/04/2019

αναρτήθηκε στις 25/04/2019

Ηράκλειο, 25/04/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Ι.Σ.Η."


Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά μας. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μικροί και μεγάλοι ένιωσαν ένα μεγάλο σεισμό στη σεισμική τράπεζα, είδαν φωτεινά μυστήρια και οπτικά παράδοξα, άγγιξαν τους ακραίους δεινόσαυρους, και κυρίως καταρριχήθηκαν με την βοήθεια των ανδρών της ΕΜΑΚ που ήταν για ‘μας εκεί και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Με το «παιχνίδι» μας έδειξαν πως η αυτοπεποίθηση κατακτάται πάντα με την γνώση.
Περάσαμε όλοι υπέροχα. Καλή Ανάσταση….!

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντίνος Γ. Χλαπουτάκης

 

Υπεύθυνη διοργάνωσης

Χριστίνα Ανδρεαδάκη - Μπασιούρη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

 

Δείτε το ιστορικό
21/05/2019 09:42:28