ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 30/05/2019

αναρτήθηκε στις 30/05/2019

Ηράκλειο, 30/05/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

"ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ"


Ο Ι.Σ.Η. εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή όλων των ιδιωτικών διαγνωστικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής της περιοχής ευθύνης του, στην αποχή τους, στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης που είχαν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις για το τριήμερο 23,24 & 25 Μαΐου.

Ήταν ένα επιτυχημένο πρώτο βήμα, στο ταξίδι των δίκαιων και απολύτως τεκμηριωμένων διεκδικήσεων για την επιβίωσή τους. Η πολιτική που ακολουθείται είναι επικίνδυνη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους γιατρούς. Είναι, πλέον, προφανές ότι η επαγγελματική απαξίωσή μας, είναι μέρος ενός σχεδίου που προωθεί τη συνολική υποβάθμιση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Πάτρας, που έγινε στις 29/5/2019 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αποφασίσθηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επΆ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους, που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Συμπαραστεκόμαστε και υποστηρίζουμε κάθε δράση που προγραμματίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, που στόχο έχουν την προάσπιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας κάθε γιατρού.

Καλούμε τα μέλη μας, να εξουσιοδοτήσουν τον Ι.Σ.Η. για να προβεί σε καταγγελία της όποιας, άτυπης σήμερα, «Σύμβασης για Εκτέλεση Παρακλινικών Εξετάσεων» με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και στην διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων συλλογικής σύμβασης, χωρίς Clawback και Rebate.

Για να κατεβάσετε την εξουσιοδότηση πατήστε εδώ

 

Ο Πρόεδρος

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης


Ο Συντονιστής Εργαστηριακών Ιατρών

Νικόλαος Εμμ. Βολιτάκης

Μέλος Δ.Σ.

14/07/2020 11:05:52