Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία - Δήμος Ηρακλείου: Διαγωνισμός ζωγραφικής και σκίτσου μαθητών με θέμα «Καρδιά και Κάπνισμα» 30/11/2017

αναρτήθηκε στις 30/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού
με τα μάτια μαθητών
από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Δήμο Ηρακλείου
για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος και την προστασία της καρδιάς

 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στo πλαίσιο της υλοποίησης του κύριου σκοπού της, της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων στη χώρα μας και με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή της εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς ενήλικες -από την σχολική ηλικία- στην υιοθέτηση ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης. Με αυτό το σκεπτικό η ΕΚΕ οργανώνει -υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου- μαθητικό διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Καρδιά και Κάπνισμα».

Τα καλύτερα έργα θα βραβευθούν, με χρηματικό έπαθλο, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο πλαίσιο του Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου (ICE 2017), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, 15-17 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές ή σχολικές τάξεις μπορούν να αποστέλλουν τα έργα τους στην Καρδιολογική κλινική ΠαΓΝΗ, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Β΄κτίριο 4ος όροφος, (για πληροφορίες τηλ. επικοινωνίας 2810-375336) με την αναφορά του ονόματος, της τάξης και του σχολικού συγκροτήματος μέχρι τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

 

Κοχιαδάκης Γεώργιος                                  Βλαχάκης Γεώργιος

Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας 

Ταμίας ΕΚΕ

                    

Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια

Βίου Μάθησης - Καινοτομίας 

 

16/10/2018 07:03:14